کشف پیشگامانه در مجسمه ابوالهول، راز «پنهان» را آشکار میکند؛ شهر زیرزمینی حقیقت دارد؟

معمای «شهر زیرزمینی» در زیر اهرام مصر پس از آنکه دانشمندان اسکنهای جدیدی را منتشر کردند که نشان میدهد چاهی در زیر مجسمه ابوالهول بزرگ فرو میرود، شدت گرفته است.
محققان ایتالیایی که اوایل امسال با ادعاهایی مبنی بر وجود سازههای عظیم پنهان در زیر هرم خفرع، سر و صدای زیادی به پا کرده بودند، اکنون میگویند که یک چاه عمودی عظیم منتهی به مجسمه ابوالهول و دو تالار در زیر آن را شناسایی کردهاند.
این یافتهها در اجلاس اخیر کیهانی در کارولینای شمالی ارائه شد، گردهماییای که به خاطر کاوش در نظریههای جایگزین درباره تاریخ باستان شناخته میشود.
در حالی که باستانشناسان جریان اصلی این کار را غیرعلمی و گمانهزن خواندهاند، این تیم اصرار دارد که آخرین اسکنهای آنها به چیزی خارقالعاده اشاره دارد.
فیلیپو بیوندی، متخصص رادار از دانشگاه استراتکلاید در اسکاتلند و یکی از نویسندگان این تحقیق، به DailyMail.com گفت: «این یافتهها قویاً از این فرضیه پشتیبانی میکنند که فلات جیزه یک مجموعه زیرزمینی وسیع را در خود پنهان کرده که به طور بالقوه نشاندهنده یک شهر زیرزمینی گسترده است.»
اسکنها جزئیات یک چاه عظیم را که توسط یک راهپله مارپیچمانند احاطه شده است، نشان میدهند که از مرکز پایه ابوالهول به پایین و به دو سازه مربعی، یکی در عمق ۲۰۰۰ فوت و دیگری در عمق ۴۰۰۰ فوت، امتداد دارد.
آرماندو می، مصرشناس و یکی از نویسندگان این مطالعه، خاطرنشان کرد که اکنون ویژگیهای زیرزمینی مشابهی در زیر هر سه هرم اصلی کشف شده که نشاندهنده یک طرح معماری یکپارچه است.
او افزود: «این کشف ثابت میکند که فلات جیزه مدتها قبل از دوران سلسلهها، احتمالاً حدود ۳۶۴۰۰ سال قبل از میلاد، همانطور که تحقیقات من نشان میدهد، مهندسی شده است.»
در صورت تأیید، یافتهها میتوانند تاریخ مصر باستان را به طرز چشمگیری بازنویسی کنند و این باور دیرینه را که اهرام صرفاً به عنوان مقبرههای سلطنتی ساخته شدهاند، به چالش بکشند و در عوض به تمدنی فراموششده با مهارتهای مهندسی پیشرفته اشاره کنند.
اهرام نمادین جیزه و ابوالهول بزرگ مدتهاست که به عنوان شگفتیهای مهندسی باستان مورد ستایش قرار گرفتهاند، که تقریباً ۴۵۰۰ سال پیش با دقت و مقیاسی نفسگیر ساخته شدهاند که هنوز هم متخصصان امروز را گیج میکند.
اما محققان در حال تغییر این جدول زمانی هستند و نشان میدهند که این بناهای افسانهای ممکن است بر روی سازههای پنهان بسیار قدیمیتری قرار داشته باشند که میتوانند دهها هزار سال از تاریخ شناختهشده قدیمیتر باشند.
همه چیز از ماه مارس آغاز شد، زمانی که این تیم اعلام کرد چهار شفت و اتاق عظیم را با استفاده از نوعی فناوری سونار در زیر هرم خفرع پیدا کرده است.
آنها از توموگرافی داپلر SAR پیشرفته استفاده کردند، تکنیکی که از رادار ماهوارهای برای تشخیص حرکات لرزهای کوچک استفاده میکند.
با تجزیه و تحلیل سیگنالهای رادار و زمان یا الگوی این سیگنالها هنگام بازگشت، این تیم توانست نقشههای سهبعدی ایجاد کند که ساختارهای زیرسطحی پنهان را آشکار میکند. این فناوری در یک مجله داوری شده توسط همتا منتشر شده است.
با این حال، آخرین کار کورادو مالانگا از دانشگاه پیزای ایتالیا، بیوندی و می هنوز در یک مجله علمی برای بررسی توسط کارشناسان مستقل منتشر نشده است. آنها قصد دارند در سال ۲۰۲۶ مطالعهای را منتشر کنند.
بیوندی توضیح داد: «بررسیهای ژئوفیزیکی ما در زیر ابوالهول بزرگ، ساختارهای ستونمانندی را کشف کرد که به طرز چشمگیری شبیه به ساختارهای زیر اهرام خفرع و منکورع هستند.
«حتی جالبتر اینکه، تصویربرداری توموگرافی ما دو تالار بزرگ را تقریبا ۲۰۰۰ فوت زیر سطح نشان داد.»
طبق یافتههای اخیر، به نظر میرسد این دو تالار عظیم که هر کدام ۱۳۱ فوت در ۱۳۱ فوت اندازه دارند، توسط یک چاه زیرزمینی به هم متصل شدهاند.
دادههای جمعآوریشده همچنین به شبکهای از سازههای پنهان در زیر سطح زمین اشاره دارند که احتمالاً بخشی از یک شهر زیرزمینی وسیع است که بهطور بالقوه به وسعت کل فلات جیزه میباشد.
می توضیح داد که نظریه آنها در مورد یک شهر گمشده از متون مصر باستان، بهویژه فصل ۱۴۹ کتاب مردگان، که به «۱۴ اقامتگاه شهر مردگان» اشاره دارد، گرفته شده است.
او گفت: «این فصل، اتاقهای خاص و برخی از ساکنان شهر را توصیف میکند. به همین دلیل است که ما معتقدیم که میتواند همانطور که در متون باستانی توصیف شده است، Amenti [قلمرو مردگان] باشد.»
البته، ما باید مطمئن باشیم، اما معتقدیم که این میتواند درست باشد زیرا اهرام دقیقاً در جایی قرار دارند که متون میگویند.
متون بیان میکنند که اهرام بر فراز شهر ساخته شدهاند و ورودی آن را مهر و موم کردهاند.
بیوندی افزود که تالارهای مرموزی که بیش از ۴۰۰۰ فوت زیر اهرام یافت شدهاند، ممکن است با تالار افسانهای اسناد مرتبط باشند.
تالار اسناد، تالاری افسانهای است که گفته میشود در زیر هرم بزرگ یا ابوالهول قرار دارد و به داشتن خرد گمشده در مورد تمدنهای باستانی شهره است.
با وجود جذابیت پایدار آن، هیچ مدرک محکمی مبنی بر وجود تالار اسناد وجود ندارد.
این تیم پیشنهاد میکند که یک تمدن پیشرفته در ابتدا این مجموعه را ساخته است، اما حدود ۱۲۰۰۰ سال پیش توسط یک «سیل الهی» که ناشی از برخورد یک سیارک بود، نابود شد.
طبق نظریه آنها، اهرام تنها «ابرسازه» باقی مانده از این جامعه باستانی هستند.
مورخان جایگزین، از جمله گراهام هنکاک، مهمان مکرر پادکست جو روگان، مدتهاست که اظهار داشتهاند که یک تمدن پیش از تاریخ پیشرفته توسط یک فاجعه جهانی، احتمالاً برخورد یک دنبالهدار، از بین رفته است.
این نظریه معتقد است که سیلها و آشوبهای فاجعهبار، بیشتر آثار این تمدن را از بین برد و بازماندگان، دانش حیاتی نجوم، مهندسی و معماری مقدس را به فرهنگهای بعدی مانند مصریان باستان منتقل کردند.
محققان اکنون امیدوارند از مقامات مصری اجازه بگیرند تا در زیر فلات جیزه حفاری کنند و یافتههای خود را به آزمایش بگذارند و به طور بالقوه داستان تاریخ بشر را از نو بنویسند.
ما حق داریم. بشریت حق دارد بداند ما که هستیم، چون در حال حاضر، ما نمیدانیم.»