سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک که ۷ قاره را پوشش میدهد
استارلینک بیش از ۳ هزار ماهواره در فضا در سرتاسر جهان دارد و فناوری ارائه شده توسط این ماهوارهها برای ارائه خدمات اینترنتی به حتی خانههای روستایی و مناطق دورافتاده نیز استفاده میشود.
ماهوارهها سیگنالهای پهنای باند را به مناطقی میفرستند که گسترش کابلهای اینترنت قوی دشوار است.
در مسئله مربوط به قطع کردن سرویس اینترنت مردم غزه از سوی اسراییل، ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی موافقت کرد که از طریق شرکت اسپیس ایکس، خدمات Starlink را به نوار غزه ارائه دهد، مشروط بر اینکه اینترنت فقط به آژانسهای امدادی بینالمللی متصل باشد.
ماهوارههای استارلینک نسبت به ماهوارههای سنتی نزدیکتر به زمین میچرخند.
در حالی که سرویس اینترنت ماهوارهای معمولی حدود ۳۵ هزار کیلومتر با زمین فاصله دارند، ماهوارههای Starlink تنها در ۵۵۰ کیلومتری زمین میچرخند و سیگنال قویتری ارائه میدهند.
استارلینک میگوید این اولین و بزرگترین صورت فلکی ماهوارهای در جهان است که از مدار پایین زمین برای ارائه اینترنت پهن باند با قابلیت پشتیبانی از جریان، بازیهای آنلاین، تماسهای ویدیویی و موارد دیگر استفاده میکند.
استارلینک مدعی شده که با بهرهگیری از ماهوارههای پیشرفته و تجربه عمیق خود در دنیای فضاپیماها و عملیات مداری، اینترنت پرسرعتی را در اختیار کاربران سراسر جهان قرار میدهد.
او توضیح میدهد که اکثر خدمات اینترنت ماهوارهای از ماهوارههایی میآیند که در فاصله ۳۵۷۶۸ کیلومتری به دور سیاره میچرخند و در نتیجه، زمان انتقال دادههای رفت و برگشت بین کاربر و ماهواره زیاد است.
«تأخیر» بالا، پشتیبانی از پخش جریانی، بازی آنلاین، تماسهای ویدیویی یا سایر فعالیتهای سرعت بالای داده را تقریباً غیرممکن میکند.
همانطور که برای استارلینک، این صورت فلکی از هزاران ماهواره است که به دور سیاره نزدیک زمین در ارتفاع حدود ۵۵۰ کیلومتری میچرخند و کل کره زمین را پوشش میدهند.
از آنجایی که ماهوارههای Starlink در مدار پایین قرار دارند، تأخیر بسیار کمتر و چیزی در حدود ۲۵ میلیثانیه در مقابل ۶۰۰ میلیثانیه برای ماهوارههای معمولی است.
به گزارش بی بی سی، استارلینک خدمات خود را به مردم و مشاغل در ۴۰ کشور و در هفت قاره ارائه میکند.
دیش و روتر مورد نیاز برای اتصال به ماهوارهها ۵۹۹ دلار قیمت دارد و هزینه استفاده ماهانه آن ۱۱۰ دلار است.
اینترنت ماهوارهای Starlink قصد دارد در سال آینده پوشش خود را در نقاط مختلف جهان که از پوشش اینترنتی خوبی برخوردار نیستند، مانند برخی از مناطق آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی، گسترش دهد.