«هاوریتا» بلای جان سگهای ولگرد ترکیه شد
سگهای ولگرد از زمان حکومت عثمانی تاکنون همواره بخشی از فرهنگ مردم ترکیه بودهاند، اما اخیرا نرمافزاری جنجالی به نام هاوریتا، با مشخص نمودن مکان سگهای ولگرد، موجبات آزار، شکار یا مسموم کردن آنها را از سوی کاربران این نرمافزار فراهم کرده است.
هاوریتا، اپلیکیشنی بحثبرانگیز در کشور ترکیه است که اخیرا به دلیل اعتراضات فراوان مردم نسبت به آزار و کشتار سگها، دادگاهی در این کشور به مسدود شدن دسترسی به این اپلیکیشن حکم صادر کرده است.
ولکان کوک موسس پناهگاه سگهای پالیتیکوی با ابراز خوشحالی از حکم صادر شده در مورد این اپلیکیشن، آن را قاتل دانست. چراکه با مشخص کردن محل دقیق سگها روی نقشه نرمافزار، کاربران را تحریک میکرد تا برای کشتار این سگها قرار بگذارند و دور هم جمع شوند.
حیدر اوزکان، مدافع حقوق حیوانات از راه حلی که چندی پیش اردوغان رییس جمهور ترکیه در مورد ضرورت عقیمسازی سگهای ولگرد بیان کرده بود، استقبال کرد و او نیز راهاندازی کارزار عقیمسازی را بهتر از حبس و زندانی کردن سگها تا زمان مرگشان و یا تبعید آنها به کوه و بیابان دانست.
اکرم ایسین، از مورخان موسسه تحقیقات استانبول در مورد رابطه سگها با مردم ترکیه گفت: «مردم ترکیه از زمانهای دور به این مسئله اعتقاد داشتهاند که سگها موجوداتی هستند که آنها را با خود به بهشت میبرند. اما شریعت اسلام که سگ را نجس اعلام کرده باعث شده تا مردم با وجود علاقهشان به سگها آنها را به خانه نبرند. در نتیجه سگها تبدیل به حیوانات خیابانی ترکیه شدند.»
وی در ادامه گفت: «زندگی ما با این حیوانات عجین شده و این سنتی شرقی در کشور ماست. اما اینکه وجود چنین اپلیکیشنهایی عادی شود، جنایتی در حق حیوانات است. تاکنون جمعآوری یا کشتار حیوانات خلاف قانون بود. اما با فعالیت چنین نرمافزاری، این امر در بین مردم نیز عادی خواهد شد.»