پرهیز از مصرف قند تا چه اندازه از پیشروی غده سرطانی جلوگیری میکند؟
بیماران مبتلا به سرطان براساس نظریه فیزیولوژیست آلمانی در سال ۱۹۲۰، تصور میکنند که با پرهیز از مصرف قند باعث جلوگیری از پیشروی غدد سرطانی میشوند، در حالیکه محققان با کمک علم نوین پزشکی این نظریه را نقض کردهاند.
«استیسی شاوان» متخصص تغذیه سرطانشناسی در مرکز سرطان دانشگاه سینسیناتی، میگوید: «برخی از بیماران مبتلا به سرطان به غلط تصور میکنند که اگر از خوردن قند دست بکشند، سرطان خود را با گرسنگی دادن از بین میبرند. درحالیکه بهترین راه برای غذا خوردن در صورت ابتلا به سرطان یا سعی در کاهش خطر ابتلا به آن، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم است.»
دکتر شرر، دیگر متخصص این حوزه میگوید: «برخلاف تصور عموم که قند را سرطانزا و منبع تغذیه غدد سرطانی میدانند، بسیاری از سرطانها ترجیح میدهند از چربی به عنوان منبع انرژی اولیه استفاده کنند.»
اما با این وجود نباید غافل شد که مصرف بیش از حد قندهای افزوده باعث کاهش ایمنی میشوند که میتوانند به سلولهای سرطانی اجازه دهند تا راحتتر پخش شوند. مصرف بیش از حد قند میتواند متابولیسم را به گونهای تغییر دهد که ممکن است منجر به چاقی و دیابت شود؛ شرایطی که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
پزشکان پیروی از یک رژیم غذایی سالم، حاوی مقدار زیادی میوه و سبزیجات کامل را به عنوان بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان و خوردن در صورت تشخیص سرطان توصیه میکنند. برخی مطالعات نشان میدهد که رژیمهای غذایی مدیترانهای این اهداف را برآورده میکنند و به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکنند.