ماجرای مرگ خودخواسته یک زن؛ از «کپسول خودکشی» استفاده کرد!
«کپسول خودکشی» دستگاهی شبیه به تابوت است که به فرد امکان میدهد که بدون کمک پزشکی خودکشی کند؛ ماجرای مرگ خودخواسته یک زن با استفاده از آن چیست؟
روزنامه «گاردین»، به نقل از رسانههای سوئیس، روز سهشنبه (۳ مهر)، در گزارشی نوشت: «یک زن ۶۴ ساله با استفاده از این کپسول جان باخته است.»
پلیس اعلام کرد که یک موسسه حقوقی این خودکشی را گزارش کرده و پیکر قربانی را در محل خودکشی پیدا کرده است.
این زن که اهل منطقه غرب میانه آمریکا بود، روز دوشنبه (۲ مهر)، در جنگلی در استان شافهاوزن واقع در شمال سوئیس و در نزدیکی مرز آلمان، با مرگ ناشی از کمبود اکسیژن و استنشاق نیتروژن در این دستگاه به زندگیاش پایان داد.
پلیس سوئیس پس از مرگ مشکوک این زن تحقیقات جنایی را آغاز و چندین مظنون را بازداشت کرده است.
این افراد مظنون به تحریک و کمک این زن به خودکشی با استفاده از این دستگاه تولید شرکت «سارکو» هستند.
گفته میشود که کشور سوئیس یکی از معدود کشورهای جهان است که در آن مرگ خودخواسته یا خودکشی با دریافت کمک با شروط معینی آزاد و قانونی است.
«کپسول خودکشی» چیست؟
کپسول سارکو (معروف به تسلای اتانازی و مخفف sarcophagus) اولین بار در سال ۲۰۱۹ معرفی و رونمایی شد،
این کپسول جنجالی را «فیلیپ نیچکه»، پزشک استرالیایی که به خاطر مواضع جنجالیاش در مورد پایان زندگی معروف شده، اختراع کرده است.
این کپسول شبیه شبیه به تابوتی یا یک کابین کوچک بنفش است که بر روی چرخ قرار گرفته تا به راحتی قابل حمل باشد.
فردی که قصد پایان دادن به زندگی خود را دارد باید در داخل آن دراز بکشد و به چند پرسش پاسخ دهد تا تأیید کند که از آنچه انجام میدهد آگاه است، سپس دکمهای را فشار میدهد که نیتروژن آزاد میکند.
هنگام استفاده، اکسیژن داخل خود را با نیتروژن پر میکند؛ همه این فرآیند ۱۰ دقیقه طول میکشد.
چرا سارکو نخستین بار در سوئیس استفاده میشود؟
سوئیس از سال ۱۹۴۲، کمک به خودکشی را مجاز دانسته است؛ در سال ۲۰۲۰ تقریبا هزار و ۳۰۰ در سوئیس با خودکشی کمکی به زندگی خود پایان دادند و خودکشیهای کمکی در سال ۲۰۲۳ در سوئیس حدود ۱۱ درصد افزایش داشتند.
با در نظر داشتن قوانین سختگیرانه در این رابطه در شمار قابل توجهی از کشورها، افرادی که برای خودکشی قانونی به سوئیس سفر میکنند، بهعنوان گردشگران خودکشی شناخته میشوند.
رویترز در گزارشی، سوئیس را به آهنربای «گردشگری مرگ» توصیف کرد.
به گفته محققان، بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲، ۶۱۱ نفر برای انجام این کار به سوئیس سفر کردند که اکثریت آنها از آلمان، انگلیس و فرانسه بودند.