شرکتهای مهندسی ایرانی دیگر تمایلی به حضور در افغانستان ندارند
انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران میگوید با بازگشت طالبان به قدرت، فعالیت شرکتهای فنی ایران در افغانستان به حداقل رسیده است.
به گفته بهمن صالحی جاوید، دبیر این انجمن، پس از سلطه طالبان بر افغانستان، ریسک سرمایهگذاری برای فعالان اقتصادی بالا است.
وی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا افزود: طالبان بارها از شرکتهای ایرانی خواستهاند در پروژههای معدنی و عمرانی از جمله پروژه تاپی (خط لوله گاز ترکمنستان) حضور داشته باشند.
با این حال، به گفته صالحی، «افزایش ریسک سرمایهگذاری سبب شده است ایران نتواند از ظرفیتهای موجود استفاده حداکثری کند. معادن سنگ و آهن در این منطقه شبیه گاویاند که بدنش افغانستان و سرش در ایران است. حجم زیادی از این معادن و ذخایر در افغانستان است و شرکتهای ایرانی میتوانستند در تمام این معادن حضور داشته باشند.»
وی تاکید کرد طالبان به شرکتهای ایرانی پیشنهاد دادهاند در ازای توسعه کریدور شرق-غرب افغانستان، در استخراج معادن سنگ آهن آن کشور مشارکت داشته باشند.
این در حالی است که به گفته این مقام ایرانی، در حال حاضر توسعه و اجرای بخشی از کریدور شرق-غرب افغانستان را شرکتهای چینی به دست گرفتهاند.
او با بیان اینکه قبل از تسلط طالبان بر افغانستان، شرکتهای ایرانی در پروژههای زیادی حضور داشتند، افزود: «این کشور بستری بکر برای پروژههای عمرانی سایر کشورها محسوب میشود و در واقع، کشورهای همسایه به غیر از ترکیه و بهویژه کشورهای سیآیاس بهشت شرکتهای پیمانکاریاند و نباید این فرصت را از دست بدهیم.»