تصاویری از میدانهای تهران قدیم
میدانهای تهران قدیم از بعد از دوران قاجار مرکز حوادث و وقایعی بوده که آنها را در تاریخ ماندگار کرده اما با گذشت زمان دستخوش تغییراتی شده که به زیبایی شهر کمک شایانی کرده است.
میدان آزادی تهران که در زمان رژیم شاهنشاهی پهلوی برای برگزاری جشنهای ۲۵۰۰ ساله با طراحی و معماری حسین امانت ساخته شده، اکنون به عنوان بزرگترین میدان کشور، تبدیل به نماد پایتخت شده است.
میدان امام خمینی که در سال ۱۲۸۴ و زمان ناصرالدین شاه قاجار به دستور امیرکبیر صدراعظم وقت ساخته شده به میدان توپخانه معروف بوده و یکی از مهمترین میدانهای تهران به شمار میرود. ساختمان نظمیه، ساختمان بانک شاهی ایران، ساختمان اداره بلدیه، ساختمان تلگرافخانه، اداره عبور و مرور و… از بناهای مهم اطراف این میدان بودهاند.
میدان انقلاب یکی از اصلیترین میدانهای پایتخت است که اتفاقات زیادی را در گذر زمان شاهد بوده است. این میدان در زمان رضاشاه پهلوی ساخته شد و به مناسبت روز تولد او، میدان ۲۴ اسفند نامیده شد. این میدان در حال حاضر مرکز کتابفروشیها، سینماها و کافه رستورانهاست.
میدان فردوسی یکی از مهمترین میدانهای پایتخت بوده که در ۱۷ خرداد ۱۳۳۸ طی مراسمی باشکوه میزبان مجسمه فردوسی شاعر بزرگ ایرانی شد. این میدان که در طول سالیان گذشته محل اعتراضات و مقاومتها بوده، اکنون محلی برای کسب و کار صرافیها شده است.
میدان راهآهن تهران یکی از شلوغترین میدانهای شهر به شمار میرود که در زمان رضاشاه ساخته شده و اکنون از آثار ملی محسوب میشود.