تهران اندکمشتریهای چینی نفت خام خود را هم از دست میدهد

به گزارش وبسایت تخصصی کپلر، تشدید فشارهای آمریکا بر چین باعث شده که مقامات این کشور از سفارش جدید نفت خام جمهوری اسلامی خودداری کنند و حتی پالایشگاههای خصوصی کوچک چینی هم، دیگر سفارش جدیدی نداشته باشند.
کپلر که به طور تخصصی، جریان انرژی در جهان را رصد میکند، در مقالهای نوشت به نظر میرسد پالایشگاههای مستقل چینی موسوم به «تیپاتها»، پس از آنکه یک پالایشگاه مستقر در شاندونگ برای نخستینبار از سوی ایالات متحده تحریم شد، از سفارشهای جدید برای خرید نفت خام ایران خودداری میکنند. بطوریکه از ابتدای سال ۱۴۰۴ شمسی هیچ سفارشی ثبت نشده است.
از سوی دیگر قیمت نفت سبک ایران که پیش از تحریمها تنها ۰.۸ دلار زیر قیمت نفت خام برنت به فروش میرسید، با پیشنهاداتی بالغ بر ۱.۵ دلار زیر قیمت نفت خام برنت مواجه شده و افت قیمت محسوسی را تجربه میکند.
بیشتر نفت ایران را پالایشگاههای کوچکی در شمال شرقی چین میخرند که به «قوریها» معروف هستند. این پالایشگاهها برای سودآوری به نفت ارزان متکیاند و محصولات خود را در داخل کشور به ارز محلی میفروشند که آنها را در برابر تحریمهای ثانویه که شرکتهای آمریکایی را از معامله با هر شرکتی که بهطور آگاهانه نفت ایران را بخرد منع میکند، ایمن میدارد.
اما این پالایشگاهها در عین حال نیازمند نفتکشهایی هستند که در بندرهای چینی پهلو بگیرند و نفت ارزان ایران را به دست آنها برسانند.
اکنون بنادر چینی از ترس مجازات، شروع به رد درخواست این نفتکشها برای پهلو گرفتن کردهاند.
کپلر نوشت محمولههای ایرانی که تا هفتم فروردین ۱۴۰۴ به وسیله نفتکشهایی حمل شدهاند که در فهرست تحریمهای دفتر کنترل داراییهای خارجی آمریکا (OFAC) قرار ندارند، با موفقیت تخلیه شدهاند که نشان میدهد بنادر چینی علیرغم تشدید تحریمهای آمریکا، از پذیرش نفت خام ایران خودداری نکردهاند.