حملات تروریستی در افغانستان| پزشکان بدون مرز به فعالیت خود در کابل پایان داد
سازمان پزشکان بدون مرز از پایان فعالیت خود در بیمارستان و زایشگاه دشت برچی در غرب کابل پایتخت افغانستان خبر داد
سازمان پزشکان بدون مرز از پایان فعالیت خود در بیمارستان و زایشگاه «دشت برچی» در غرب کابل پایتخت افغانستان خبر داد. حدود یک ماه قبل بر اثر حمله تروریستی افراد مسلح به این بیمارستان، ۲۴ نفر از جمله مادران و کودکان کشته و ۱۶ نفر دیگر زخمی شدهاند.
در خبرنامه این نهاد آمدهاست که بعد از حمله ۲۳ اردیبهشت سال جاری، پایان فعالیت این نهاد در زایشگاه دشت برچی تصمیم ضروری ولی دردناک است.
به نظر این سازمان مادران، نوزادان و کارمندان بهداشتی هدف اصلی این حمله بود و ممکن است حملات مشابه در آینده تکرار شود.
آمریکا و نمایندگان دولتهای خارجی گروه تروریستی داعش را عامل این حمله خواندند اما پزشکان بدون مرز اعلام کرد که تاکنون هیچ اطلاعاتی در مورد عاملان یا انگیزه حمله به زایشگاه دشت برچی به دست نیامده و همچنین هيچ کس یا طرف مسئولیت این حمله را به عهده نگرفتهاست. این در حالی است که مقامهای دولت افغانستان، گروه طالبان را مقصر دانستند اما این گروه آن اتهام را رد کرد.
سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد که زایشگاه دشت برچی با انجام ۱۶ هزار زایمان در سال ۲۰۱۹ بزرگترین پروژه این سازمان در جهان بود. به گفته این نهاد مهاجمان با این حمله نه تنها جان زنان و نوزادان را گرفتند بلکه دیگران را نیز از دسترسی به خدمات بهداشتی در کشوری که بیشترین میزان مرگ و میر کودکان و مادران را دارد، محروم کردند.
این زایشگاه در سال ۲۰۱۴ با همکاری وزارت بهداشت افغانستان آغاز به کار کرد. سازمان پزشکان بدون مرز در سال ۱۹۸۰ میلادی فعالیتش را در افغانستان شروع کرد. در این مدت ۷۰ نفر از کارمندانش در این کشور کشته شدهاند ولی هنوز فعالیتش در ولایتهای هلمند، هرات، قندهار، خوست و قندوز ادامه دارد.
این نهاد کشته شدن پنج کارمندش را در ولایت بادغیس در سال ۲۰۰۴ و کشته شدن ۴۲ کارمندش را در سال ۲۰۱۵ در حمله نیروهای آمریکایی در قندوز غمانگیزترین حادثه برای این نهاد توصیف کردهاست.