ورود پنجمین نفتکش ایرانی از دریای کارائیب به آبهای ونزوئلا
پنجمین نفتکش ایرانی امروز یکشنبه ۱۱ خردادماه از دریای کارائیب وارد آبهای ونزوئلا میشود
پنجمین نفتکش ایرانی امروز یکشنبه ۱۱ خردادماه از دریای کارائیب وارد آبهای ونزوئلا میشود.
رسانههای ایران میگویند نفتکش ایرانی «کلاول» که محموله نفتی را از بندر شهید رجایی در جنوب ایران به مقصد ونزوئلا بارگیری میکند، آخرین شناور از ناوگان ۵ فروندی نفتکشهای ایرانی است که محمولههای سوختی را برای ونزوئلا بردهاست.
مقامهای ایران و ونزوئلا گفتهاند این نفتکشها حامل بیش از یک و نیم میلیون بشکه بنزین و مشتقات نفتی هستند.
استقرار محموله سوخت ایران در پمپ بنزینهای ونزوئلا در حالی است که نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور، از افزایش قیمت سوخت خبر داده؛ این آغازی برای خاتمه بنزین تقریبا مجانی در این کشور است که حدود دو دهه است به صورت یارانهای عرضه شدهاست.
با طرح جدید دولت ونزوئلا، قرار است این کالا با نرخ جدیدی که ترکیبی از یارانه و قیمتهای بینالمللی است، عرضه شود.
از زمان اعلام محدودیتهای مرتبط با شیوع بیماری کووید – ۱۹ در ماه مارس، از مجموع ۱۸۰۰ پمپ بنزین در ونزوئلا، فقط ۲۴۰ جایگاه فعال بودند؛ همین پمپ بنزینها هم به دلیل کمبود بنزین، محدودیتهایی برای فروش به اجرا گذاشته بودند.
قرار است طی روزهای آینده ۱۵۰۰ پمپ بنزین با نرخهای جدید شروع به فعالیت کنند که در آن سهیمه ماهانه خاصی برای خودروهای و وسائط نقلیه مختلف در نظر گرفته شده؛ و قرار است در این طرح بنزین با دو نرخ عرضه شود.
استفاده فراتر از سهمیه دولتی در نظر گرفته شده نیازمند پرداخت قیمتهای آزادی است که بر اساس شاخصهای بینالمللی نرخ سوخت اعلام شدهاست.
حدود دویست پمپ بنزین خصوصی در عرضه بنزین با نرخ آزاد فعال هستند؛ قیمت بنزین آزاد ۵۰ سنت آمریکا خواهد بود که باید به ارز پرداخت شود.
قیمت بنزین در ونزوئلا ارزانترین نرخ این سوخت در جهان است. پالایشگاههای ونزوئلا از آغاز سال جاری میلادی به دلیل نبود برق و قطعات با کمتر از ۲۰ درصد ظرفیت به تولید پرداختند.
ارسال بنزین ایران به ونزوئلا به تنش دیپلماتیک تازهای میان ایران و آمریکا دامن زد.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران از يک هفته پیش و پس از ورود اولین نفتکش ایرانی به ونزوئلا، در نامهای به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، نسبت به ایجاد مزاحمت در انتقال سوخت ایران به ونزوئلا هشدار داده و تهدیدهای آمریکا را خطرناک، تحریک آمیز و دزدی دریایی توصیف کرده و آن را خطری بزرگ برای صلح و امنیت بینالمللی دانستهاست.
تحریمهای آمریکا علیه شرکت ملی نفت ونزوئلا، منابع تولید این شرکت را محدود کردهاست.