کاوشگر امید با موفقیت وارد مدار مریخ شد
کاوشگر امید با موفقیت در مدار مریخ قرار گرفت، بنابراین امارات پنجمین کشور جهان است که به مریخ رسید.
تیم کاوشگر امید اماراتی اعلام کرد که این کاوشگر موفق شده است به مدار خود به دور مریخ برسد تا ماموریت علمی کاوشگر را آغاز کند.
"محمد بن راشد آل مکتوم" نخستوزیر(رئیس مجلس وزیران) و نایب رئیس امارات متحده عربی و همچنین حاکم دبی در بیانیهای گفت: ماموریت کاوشگر امید به مریخ "با موفقیت انجام شده است."
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم در "توییتر" نوشت: "مأموریت با موفقیت انجام شد. مأموریت انجام شد... Mission Accomplished.. #العربإلىالمريخ
شيخ محمد بن زايد آل نهيان, وليعهد أبوظبي, جانشين فرمانده کل نيروهاي مسلح امارات با حضور در محل پایگاه هوافضای محمد بن راشد، قرار گرفتن کاوشگر امید در مدار مریخ را به همه کارشناسان و محققان این پروژه تبریک گفت.
کاوشگر "امید" امارات در تاریخ ۱۹ ژوئیه از ژاپن به سمت مریخ پرتاب شد و این اولین بار است که یک کشور عربی قدم به فراتر از مدار زمین میگذارد.
امارات متحده عربی این فضاپیما را در ژوئیه سال ۲۰۲۰ به فضا پرتاب کرد. موشک حامل این فضاپیما نیز "H-IIA" ساخت صنایع سنگین میتسوبیشی بود. این ماموریت روی پی بردن به اتمسفر و آب و هوای مریخ تمرکز دارد.
این موضوعی است که تاکنون تعداد زیادی از ماموریتها به آن پرداختهاند اما فضاپیمای "امید" امارات یک رویکرد جدید و جامعتر برای این موضوع خواهد داشت."امید" به محققان سراسر جهان کمک خواهد کرد تغییرات هوایی در سیاره سرخ طی یک روز و بین فصول مریخی را بهتر درک کنند.
فضاپیمای امید سه ابزار را با خود به مریخ میبرد، یک تصویربردار، و دو طیفسنج. طیف سنج ابزاری است که برای اندازهگیری خصوصیات نور بر پایهٔ تجزیه طیف الکترومغناطیسی کاربرد دارد. یکی از طیفسنجهای امید روی نور فرابنفش کار میکند و دیگری روی مادون قرمز. به این ترتیب این سه ابزار به امید این قابلیت را میدهند که جو نازک و غنی از دیاکسیدکربن مریخ را مورد مطالعه قرار دهد تا هوای سیاره سرخ را بهتر درک کند. البته امید مدار مریخی منحصر به فردی خواهد داشت.
فضاپیمای امید از تاکتیکی منحصر به فرد استفاده خواهد کرد تا اطلاعات علمی خود را جمعآوری کند. این فضاپیما به مداری از مریخ سفر خواهد کرد که تاکنون هیچ کاوشگری نرفته است. فضاپیما هر ۵۵ ساعت یک بار یک دور در اطراف استوای سیاره مریخ را تکمیل خواهد کرد و بر فراز ۲۰ هزار تا ۴۳ هزار کیلومتری از سطح مریخ خواهد بود. این مسیر به کاوشگر این امکان را میدهد که در طول روز مریخی هوا را بررسی کند.