خورشید گرفتگی امروز در کشورهای مختلف جهان
پدیده خورشید گرفتگی جزئی یا «کسوف جزئی» صبح یکشنبه در بسیاری از کشورهای مختلف جهان مشاهده شد.
پدیده خورشید گرفتگی جزئی یا «کسوف جزئی» صبح یکشنبه در بسیاری از کشورهای مختلف جهان مشاهده شد.
به گزارش ایرنا، این پدیده فلکی همزمان با ایران در کویت، سوریه، اردن، عمان، عربستان، امارات، قطر، بحرین و یمن رخ داد و رسانههای این کشورها از مردم خواستند در جریان وقوع کسوف از مشاهده مستقیم خورشید با چشم غیرمسلح از دیدن آن خودداری کنند.
خورشید گرفتگی جزئی امروز در کویت در ساعت ۷ و ۱۹ دقیقه صبح آغاز شد و در ساعت ۹ و ۵۶ دقیقه پایان یافت.
در سوریه نیز خورشید گرفتگی جزئی در ساعت ۷ و ۲۹ دقیقه به وقت دمشق اتفاق افتاد و در ساعت ۹ و ۳۳ دقیقه صبح پایان یافت و در بسیاری از مناطق این کشور قابل رویت بود.
اردنیها نیز امروز شاهد خورشید گرفتگی جزئی بودند و این پدیده که از ساعت ۷ و ۲۵ دقیقه تا ۹ و ۳۱ دقیقه صبح بطول انجامید، به وضوح در بسیاری از مناطق این کشور مشاهده شد و بر اساس اعلام کمیته رصد فلکی این کشور حدود ۴۷ درصد از قرص خورشید توسط ماه پوشانده شد.
در عُمان نیز این پدیده مشاهده شد و روحانیون این کشور با توجه به شیوع «ویروس کرونا» و پیشگیری از ابتلای مردم به این ویروس از مردم خواستند، در منازل خود نماز آیات را اقامه کنند.
همچنین در بیشتر مناطق عربستان خورشید گرفتگی جزئی بوقوع پیوست و بیشترین درصد خورشید گرفتگی در این کشور در استان «شروره» اتفاق افتاد.
رصدخانه فلکی عربستان با اشاره به اینکه این پدیده در مکه از ساعت ۷ و چهار دقیقه بامداد شروع شد، افزود: خورشید گرفتگی جزئی امروز در مکه به مدت ۲ ساعت و ۲۷ دقیقه بطول انجامید، اما در ریاض پایتخت این کشور از ساعت ۷ و ۱۰ دقیقه آغاز و در ساعت ۹ و ۴۹ دقیقه پایان یافت.
در امارات نیز خورشیدگرفتگی در ساعت ۸ و ۱۴ دقیقه آغاز شد و در ساعت ۱۱ و ۱۲ دقیقه پایان یافت و در طی این مدت رسانههای این کشور به نقل از مسئولان بهداشتی خواستند نکات بهداشتی را به هنگام مشاهده این پدیده رعایت و از دیدن آن با چشم غیرمسلح خودداری کنند.
خورشید گرفتگی جزئی در قطر نیز ساعت ۷ و ۱۳ دقیقه صبح بوقوع پیوست تا ساعت ۱۰ و یک دقیقه بطول انجامید و بر اساس اعلام مقامات ذیربط این کشور سایه ۸۰ درصدی قرص ماه در نقاط مختلف این کشور مشاهده شد.
نزدیکترین مناطق در ایران را درباره این خورشیدگرفتگی چابهار و پسابندر هستند. این دو منطقه جنوبیترین شهرهای ایران هستند و در این نقاط این خورشیدگرفتگی با درصد بالایی دیده میشود در نتیجه خورشیدگرفتگی در این دو منطقه به صورت حلقوی نیست و آن را به صورت حلقهای باریک خواهیم دید.
هرچه قدر به سمت جنوب ایران برویم، درصد این خورشیدگرفتگی بیشتر میشود و بر همین اساس کسوف انقلاب تابستانی در شهرهای جنوبی کشور گسترده تر است.