استقبال گسترده مخاطبان عرب از سریالی با موضوع زندگی حسن صباح
تریلر مجموعه تلویزیونی «الحشاشین» که به زندگی حسن صباح بنیانگذار دولت اسماعیلیان الموت در فلات ایران میپردازد در کمتر از ۲۴ ساعت نزدیک به یک میلیون بار از سوی کاربران عرب دیده شده است.
تریلر رسمی مجموعه تلویزیونی الحشاشین با بازی ستاره بزرگ مصری کریم عبدالعزیز، در کمتر از ۲۴ ساعت پس از پخش در حدود ساعت ۹ شب یکشنبه، تقریباً یک میلیون بازدید را به ثبت رساند. این امر نشان دهنده استقبال گسترده مخاطبان از این سریال است.
تریلر رسمی این مجموعه که قرار است در ماه رمضان از شبکه DMC پخش شود، در حسابهای دیجیتال WATCH IT در پلتفرمهای مختلف رسانههای اجتماعی، به علاوه حساب کارگردان پیتر میمی و حساب رسمی کریم عبدالعزیز نزدیک به یک میلیون بار دیده شده است.
در این مجموعه کریم عبدالعزیز، فتحی عبدالوهاب، نیکولا معوض، میرنا نورالدین، احمد عید، اسلام جمال، محمد رضوان، سامی الشیخ، عمر الشناوی، نور ایهاب، سوزان نجم الدین، یاسر علی ماهر، بسنت ابوباشا و جمع کثیری از هنرپیشهها و هنروران ایفای نقش میکنند. این مجموعه به نویسندگی عبدالرحیم کمال و کارگردانی پیتر میمی و تولید شرکت سینرجی ساخته شده است.
الحشاشین یک مجموعه تاریخی است که داستان آن در قرن یازدهم در شمال ایران اتفاق میافتد، جایی که حسن صباح گروهی از مخلصترین پیروان مذهب اسماعیلی را تحت عنوان الفدائیین یا فدائیان گرد آورد؛ مردانی که از مرگ در راه رسیدن به هدفشان هراسی نداشتند.
این فدائیان ترس را در دل حاکمان و امیران مخالف خود میانداختند و موفق به ترور شخصیتهای مهمی شدند.
حسن صباح در شهر ری در جنوب تهران امروزی به عنوان شیعهٔ دوازده امامی تعلیم یافت، اما پس از آشنایی با امیره ضراب و ابونصر سراج به مذهب اسماعیلی گروید و مورد توجه عبدالملک بن عطاش، داعی بزرگ عراق عجم، قرار گرفت.
صباح تا پیش از سی سالگی، با سفر به مصر تحصیلات خود را کامل کرد و از اوضاع خلافت فاطمیان آگاه شد. او پس از بازگشت از مصر به عنوان حجت امام در فلات ایران به تبلیغ و ترویج اصول مذهب اسماعیلیه و اندیشههای آزادیخواهانه دست زد. او به نقاط مختلفی از جمله گرگان، ساری و دماوند رفت.
حسن صباح در سال ۴۸۳ ه.ق / ۱۰۹۰ م. الموت را به عنوان مرکز اسماعیلیه در ایران برگزید تا از آنجا اسماعیلیان ایرانی را رهبری کند. او پس از تصرف قلعهٔ الموت، اقدام به تصرف دژهای مناطق مختلف ایران از جمله شاهدژ، قهستان، لمسر کرد، تا با توجه به موقعیت استراتژیک و خاص دژها برای دفاع در مقابل امپراتوری سلجوقی و همچنین سهولت کار برای ترویج مذهب اسماعیلیه، از آنها بهرهبرداری کند.
مکتب اسماعیلیان بزرگترین فرقه منظم ایرانی در قرون وسطی بود که عقایدشان ۴۰۰ سال در ایران ماندگار بود و بسیاری از چهرههای فکری تاریخ ایران، از جمله شیخ الرئیس ابوعلی سینا، ابوریحان بیرونی، ناصرخسرو و دیگران تحت نفوذ عقاید اسماعیلیه قرار داشتند.