امارات و ایتالیا: مشارکت پر رونق گردشگری بین قارهای

امارات و ایتالیا از روابط دوجانبه قوی برخوردارند که در مشارکت فعال و رو به رشد گردشگری منعکس شده است.
این همکاری نشاندهنده تعهد دو کشور به تقویت روابط فرهنگی و اقتصادی و توسعه بخش گردشگری به عنوان رکن اساسی در تقویت روابط دوجانبه است.
شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات و جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، امروز دوشنبه در خصوص مسیرهای مختلف همکاری میان امارات و ایتالیا در چارچوب مشارکت راهبردی که دو کشور را به هم نزدیک میکند، گفتگو کردند.
این در جریان دیدار شیخ محمد بن زاید آل نهیان و ملونی در مقر دولت ایتالیا در رم به عنوان بخشی از «سفر دولتی» از ایتالیا صورت گرفت که به کزارش WMA در آن ملونی ضمن خوشامدگویی به شیخ محمد بن زاید آل نهیان و هیئت همراه ابراز امیدواری کرد که این سفر انگیزهای قوی برای همکاریهای دوجانبه و کار مشترک ایجاد میکند.
در این دیدار دو طرف توسعه مستمر روابط دو کشور را به ویژه در زمینههای اقتصادی، سرمایهگذاری، فناوری پیشرفته، هوش مصنوعی، انرژیهای تجدیدپذیر و پایداری، علاوه بر جنبههای فرهنگی، با توجه به مشارکت راهبردی خود که چارچوبی مهم برای پیشبرد روابط توسعهای دو کشور و دستیابی به آرمانهای مردمانشان است، مورد بررسی قرار دادند.
شتاب تبادل گردشگری
سالهای اخیر شاهد افزایش چشمگیر تعداد بازدیدکنندگان رد و بدلشده بین امارات و ایتالیا بوده است. اعداد و ارقام همچنان شاهدی بر جذابیت امارات متحده عربی به عنوان یک مقصد گردشگری ترجیحی برای ایتالیاییها هستند.
عبدالله بن طوق المری، وزیر اقتصاد و رئیس شورای گردشگری امارات، تأیید کرد که روابط امارات و ایتالیا شاهد شتاب مستمر در فعالیتها و بخشهای مختلف گردشگری است، زیرا امارات متحده عربی در بازه زمانی ژانویه تا آگوست ۲۰۲۳ حدود ۲۱۰ هزار بازدیدکننده ایتالیایی و حدود ۲۶۵ هزار بازدیدکننده در سال ۲۰۲۲ داشته است.
از سوی دیگر، گردشگران اماراتی به طور فزایندهای علاقهمند به بازدید از ایتالیا، لذت بردن از میراث فرهنگی غنی، آثار تاریخی و غذاهای معروف ایتالیایی هستند. آمارهای صادر شده توسط آژانس ملی گردشگری (ENIT) نشان میدهد که تعداد گردشگرانی که از خاورمیانه به ایتالیا میآیند در سال ۲۰۲۲ تقریباً ۱۶۴ درصد نسبت به سال قبل و ۴۷.۷ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است و خاطرنشان میکند که اکثریت آنها از امارات متحده عربی هستند که نسبت به سال ۲۰۲۰، ۳۴.۱ درصد یا تقریباً ۲۰۲۰ نفر افزایش داشته است.
این تبادل گردشگری به تقویت درک فرهنگی و تقویت روابط بین دو ملت کمک میکند.
در ماه می ۲۰۲۴، عبدالله بن طوق المری، وزیر اقتصاد و رئیس شورای گردشگری امارات، با وزیر گردشگری ایتالیا دیدار کرد و در آن راههای تقویت همکاریهای گردشگری بین دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این نشست بر فراهم کردن فرصتهای سرمایهگذاری جدید در زمینههای مهماننوازی، هوانوردی و سفر و توسعه برنامههای گردشگری و تفریحی مشترک با هدف افزایش تبادل هیئتهای گردشگری بین امارات و ایتالیا تاکید شد.
دو طرف در مورد اهمیت تقویت همکاریهای مشترک به منظور کار بر روی ارائه کمپینهای بازاریابی در دوره آتی، به منظور ترویج مکانهای گردشگری برجسته و مکانهای دیدنی در بازارهای دو کشور، به گونهای که از رشد تعداد گردشگران و بازدیدکنندگان از بازارهای آنها حمایت کند، بحث و تبادل نظر کردند. دو طرف بر اهمیت تبادل تخصص در سیاستهای حامی پایداری بخش گردشگری و حرکت رو به جلو برای ادامه گامهای حیاتی و برجستهای که در زمینههای همکاری گردشگری طی سالهای گذشته به دست آمده است، تاکید کردند.
سرمایهگذاریهای متقابل در بخش گردشگری نشاندهنده عمق مشارکت بین امارات و ایتالیا است. در حال حاضر ۶۰۰ شرکت ایتالیایی در امارات متحده عربی فعالیت میکنند که به بهبود فضای سرمایهگذاری و توسعه بخش مهماننوازی و گردشگری کمک میکنند. از سوی دیگر، سرمایهگذاران اماراتی علاقه فزایندهای به بازار گردشگری ایتالیا با تمرکز بر پروژههای هتلداری و هتلداری نشان میدهند.
ترافیک هوایی
این در حالیست که ترافیک هوایی نقشی اساسی در تسهیل تبادل گردشگری بین امارات و ایتالیا دارد.
حمل و نقل هوایی بین دو کشور شاهد رشد مداوم است و تعداد پروازها به بیش از ۳۰۰ پرواز در ماه میرسد. این گسترش ارتباطات هوایی، رفت و آمد گردشگران و افراد تجاری را تسهیل میکند و از تبادل فرهنگی و اقتصادی حمایت میکند.
با ادامه رشد روابط گردشگری، دو کشور به دنبال افزایش همکاری با کاوش در زمینههای جدید مانند اکوتوریسم، گردشگری پزشکی و گردشگری ماجراجویی هستند. همچنین تمرکز بر توسعه زیرساختهای گردشگری، بهبود کیفیت خدمات ارائهشده، و تسهیل مراحل سفر برای ایجاد تجربه راحتتر برای بازدیدکنندگان وجود دارد.
مشارکت گردشگری بین امارات و ایتالیا نشاندهنده مدلی از همکاری مثمر ثمر است که ترکیبی از تقویت روابط فرهنگی و دستیابی به منافع اقتصادی است. دو کشور از طریق ابتکارات مشترک و برنامهریزی استراتژیک به دنبال تقویت این همکاری هستند و رفاه را برای مردم خود به ارمغان میآورند.