محقق ارشد دانشگاه سنگاپور: امارات گزینه خوبی برای میانجیگری در بحران اوکراین است
دکتر آصف شجاع، محقق ارشد موسسه خاورمیانه دانشگاه ملی سنگاپور، کشور امارات را گزینه خوبی برای میانجیگری میان روسیه و اوکراین توصیف کرد.
این محقق ارشد در گفتوگو با العین نیوز با اشاره به سیاستی که امارات در قبال درگیری بین روسیه و اوکراین اتخاذ کرده عنوان کرد: «در واقع، بحران اوکراین به این شکل که تشدید شده، راهی جز دیپلماسی و مذاکره برای حل آن وجود ندارد.»
وی افزود: «شکست دیپلماسی به سرعت شانس تشدید درگیری و جنگ هستهای را افزایش داده است. در چنین سناریویی، کشورهایی که روابط خوبی با طرفهای درگیر دارند، باید برای تسهیل گفتگو بین آنها تلاش کنند. امارات متحده عربی که جزو کشورهای بی طرف است، برای ایفای این نقش مناسب است.»
دکتر آصف در مورد درخواست نماینده امارات در جلسه شورای امنیت مبنی بر برقراری آرامش در اوکراین و توقف درگیریها نیز گفت: «امارات متحده عربی به دلیل دوره کوتاه مدت حضور خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو غیردائم مجبور به اتخاذ موضع شد.»
او تاکید کرد: «با این حال، الزامات امنیت ملی امارات متحده عربی حکم میکند که در درگیری بین ایالات متحده و روسیه، ممکن است بیطرف ماندن عاقلانهتر باشد. این به ویژه در شرایطی است که ایالات متحده به سرعت از خاورمیانه خارج میشود و خلاء امنیتی ایجاد میکند که ممکن است از سوی قدرتهای رقیب نظیر روسیه و چین پر شود. بنابراین، امارات متحده عربی در رایگیری شورای امنیت سازمان ملل رای ممتنع داد، زیرا با این کار نه تنها بیطرفی خود را ثابت کرد، بلکه زمینه دیپلماسی را نیز فراهم کرد.»
دکتر آصف در پایان با توجه به موضع غرب به خصوص آمریکا در قبال این بحران بینالمللی افزود: «در حال حاضر اوکراین قربانی کشمکش بین آمریکا و روسیه شده است. در چنین کشمکشهایی بین قدرتهای هستهای، نتیجه تا حد زیادی به این بستگی دارد که چه کسی اول پلک میزند. در حالی که ایالات متحده با علم به مخالفت روسیه، گسترش ناتو در اروپای شرقی را رهبری میکرد، اخیرا به میزان شدت و جدیت این مخالفت پی برد.»
این تحلیلگر در ادامه افزود: «روسیه نیز علاقه چندانی به اشغال اوکراین ندارد تا در آنجا دولت مطلوبی داشته باشد. علاوه بر این، مقاومت مردم اوکراین نیز روسیه را غافلگیر کرده است، که ممکن است آن را وادار کند که در پیشرفتهای نظامی خود تجدید نظر کند. این واقعیتهای جدید اکنون ممکن است محیط مساعدتری را برای راه حل دیپلماتیک بحران اوکراین باز کند.»