امارات نقشه راه را برای کاهش کربن در بخش صنعتی راهاندازی میکند
امارات متحده عربی به عنوان بخشی از میزبانی کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا (COP28) از راهاندازی نقشه راه برای کاهش کربن در بخش صنعتی خبر داد که شامل تمام زمینههای تولیدی میشود.
تمرکز بر صنایعی که شاهد چالشهایی در کاهش انتشار گازهای گلخانهای هستند، مانند سیمان، آهن، فولاد و آلومینیوم، به عنوان بخشی از یک جهت استراتژیک که موقعیت و تعهد امارات متحده عربی را برای مقابله با چالشهای تغییرات آب و هوایی و دستیابی به اهداف پایداری ملی تثبیت میکند، تنها بخشی از این نقشه راه است.
این نقشه توسط وزارت صنعت و فناوری پیشرفته امارات با هماهنگی و همکاری شرکای استراتژیک خود در بخش دولتی و خصوصی و در راستای تلاشهای ملی در جهت دستیابی به اهداف ابتکار راهبردی امارات، دستیابی به بیطرفی آب و هوا تا سال ۲۰۵۰ و تعهد به شرایط سومین بهروزرسانی گزارش در مورد کمکهای تعیین شده ملی امارات متحده عربی تحت توافقنامه آب و هوای پاریس و توافقنامه چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا و کمک به دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار تهیه شده است.
تعهد ملی
سارا العامری، وزیر آموزش عمومی و فناوری پیشرفته گفت: امارات یک مدل جهانی پیشرو در تلاشهای اقدام اقلیمی برای سه دهه، در سطوح منطقهای و بینالمللی ارائه کرده است. امارات پیشرو در بین کشورهای جهان برای دستیابی به بیطرفی آب و هوا تا سال ۲۰۵۰ و امروز، از طریق COP28، قرار دارد. تلاشهای ما برای راهاندازی یک مسیر ملی جامع برای کاهش تدریجی کربن ادامه دارد.
العامری افزود: در راستای تعهد امارات متحده عربی به کاهش انتشار کربن و برنامههای این وزارتخانه برای تحریک رشد صنعتی پایدار که از رقابتپذیری صنایع امارات در سطح منطقه و بینالمللی حمایت میکند و جذب سرمایهگذاریهای صنعتی جدید را تحریک میکند، راهاندازی نقشه در نتیجه تلاش و یکپارچگی بین وزارت صنعت و فناوری پیشرفته و شرکای استراتژیک آن و از طریق انجام مطالعه موردی بخش صنعت در سطح ایالتی حاصل شده است و ما چشماندازی را برای تحریک پذیرش پایدار و زیستمحیطی، فناوریها و فرآیندهای دوستدار صنایع در کشور ایجاد کردیم.
وی افزود: توسعه و پذیرش فناوری پیشرفته و راهحلهای نوآورانه، تمرکز اصلی مکانیسم کاری تعیینشده توسط نقشه برای اطمینان از دستیابی به کاهش موثر کربن در سطح کل بخش صنعت ملی به صورت مرحلهای و رسیدن به یک نرخ کاهش ۹۳ درصدی تا سال ۲۰۵۰ است که این شامل مجموعهای از مسیرهای اصلی، نظارت و رسیدگی به چالشها و توسعه... و اتخاذ آخرین راهحلهای فناوری و نوآورانه است که از کاهش انتشار گازهای گلخانهای به طور کلی و کربن به طور خاص حمایت میکند، در عین حال حفظ رقابتپذیری، رشد و توسعه بخش ملی صنعت، با بازه زمانی تا سال ۲۰۵۰، در راستای روندهای امارات متحده عربی به سمت دستیابی به بیطرفی آب و هوایی مسئله بسیار مهمی است.
۳ مرحله متوالی
این نقشه شامل سه مرحله زمانی برای دستیابی به سطوح افزایشیافته کاهش کربن، از جمله دستیابی به کاهش انتشار گازهای گلخانهای به میزان ۵ درصد تا سال ۲۰۳۰، و از طریق استفاده بیشتر از فناوری مدرن و پیشرفته و افزایش تحولات فناوری در این بخش است که تا سال ۲۰۴۰ به ۶۳ درصد میرسد. از طریق توسعه و فراوانی فناوریها و ابزارها و کاهش قیمت تمام شده آن و در راستای برنامهریزی برای افزایش استفاده از آن در بخش صنعت، نرخ کاهش پیشبینیشده تا سال ۲۰۵۰ به ۹۳ درصد خواهد رسید.
از طریق تیمهای فنی وزارت و شرکای استراتژیک، بیش از ۵۰ فناوری مدرن و راهحلهای نوآورانه برای کاهش کربن مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت و میزان استفاده کارآمد و به کارگیری آنها در سطح محلی مشخص شد که شامل راهحلهای برق پاک، جذب کربن و ذخیره سازی، افزایش کارایی فرآیندهای تولید، استفاده از سوختهای جایگزین، بازیافت و جایگزینی کلینکر و استفاده از هیدروژن بود.
علاوه بر نقشه کلی، نقشه مسیرهای زمانی مجزا برای تمامی بخشهای صنعتی مانند آهن، فولاد، آلومینیوم، سیمان و پتروشیمی و درصد سهم راهحلهای فنی و روشهای کاهش کربن در هر یک از این مسیرها را نشان میدهد.
راهحلهای کارآمد
این نقشه مجموعهای از راهحلهای اصلی شامل راهحلهای برق پاک، جذب و ذخیرهسازی کربن و افزایش راندمان تولید را به کار گرفت که استفاده از آنها به تنهایی به ثبت نرخ کاهش کربن تا ۷۰ درصد تا سال ۲۰۵۰ کمک میکند، در حالی که درصد باقیمانده از کاهش با استفاده از بسیاری از راهحلها و فناوریهای دیگر حاصل خواهد شد.
مکانیسم اقدام تعیین شده توسط نقشه راه، منجر به کاهش ۹۰ میلیون تنی کربن در سال و ۲.۹ گیگاتن به طور تجمعی تا سال ۲۰۵۰ خواهد شد و گسترش اتخاذ و بهکارگیری راهحلهای برق پاک به دستیابی به ۴۱ درصد از درصد کاهش کربن مورد نظر تا سال ۲۰۵۰ کمک خواهد کرد.