دیپلماسی امارات در راهروهای سازمان ملل برای صلح در غزه
نمایندههای امارات متحده عربی در روزها و هفتههای اخیر تلاشهای دیپلماتیک گستردهای را در راهروهای سازمان ملل متحد انجام دادهاند تا به جنگ در غزه پایان دهند و از جان غیرنظامیان محافظت کنند.
این اقدامات به عنوان بخشی از حمایتهای تاریخی امارات متحده عربی از آرمان فلسطین و در راستای اصول ثابت سیاست خارجی امارات از زمان تأسیس آن در سال ۱۹۷۱ صورت می گیرد.
تلاشها و بیانیههای روشن امارات در ماه فوریه با صدور اولین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد پرونده شهرکسازی پس از بیش از شش سال به اوج خود رسید. این کشور همچنین بر اهمیت تعهد جامعه بینالمللی به چشمانداز فلسطینی مستقل که در کنار اسرائیل در صلح زندگی میکند و هرگونه اقدام اسرائیل را که مانع راه حل دو کشوری می شود رد میکند تاکید کرده است.
از زمان تشدید مجدد تنش ها در غزه در ۷ اکتبر، هیچ جلسهای در شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره موضوع فلسطین و وضعیت غزه برگزار نشده است که طی آن، امارات، علاوه بر تلاش برای دستیابی به تعادل بین طرفهای مختلف، پیامهای حمایتی قوی ارسال نکرده باشد. امارات در هفتههای اخیر همواره از ابتکارات صلح و کاهش تنش حمایت کرده است.
از زمان شروع جنگ، شورای امنیت سازمان ملل ۵ جلسه در مورد مسئله فلسطین و وضعیت غزه تشکیل داده است: یک جلسه غیرعلنی در ۸ اکتبر، ۳ جلسه برای رای گیری در مورد پیش نویس قطعنامهها در روزهای ۱۶، ۱۸ و ۲۵ اکتبر و یک بحث آزاد که سه شنبه گذشته برگزار شد.
در این جلسات، چهار پیش نویس قطعنامه به رای گذاشته شد، دو قطعنامه توسط روسیه در ۱۶ و ۲۵ اکتبر، سومی توسط برزیل در روز ۱۸ اکتبر و چهارمین قطعنامه که چهارشنبه از سوی آمریکا ارائه شد.
امارات از پیشنویس قطعنامههای روسیه و برزیل حمایت کرد، چرا که هر سه قطعنامه خواستار آتشبس بشردوستانه و اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه است، در حالی که با پیشنویس قطعنامه آمریکا که خواستار آتشبس نیست، مخالفت کرد.
اگرچه شورای امنیت در مورد پیش نویس قطعنامه هایی که آمریکا مخالف آن بود به توافق نرسید، اما امارات در طول جلسات در حمایت از صلح، انسانیت و آرمان فلسطین موضع محکمی را ارائه کرد.
همچنین پیامهای متعددی به جهان ارسال کرد و دیدگاه خود را برای حل بحران و ترسیم نقشه راه برای گسترش صلح به شیوهای پایدار از طریق حل ریشهای موضوع از طریق دستیابی به یک راه حل سیاسی که منجر به ایجاد دو دولت در کنار هم می شود، ارسال کرد. با هماهنگی و صلح کنار.
در تمام این جلسات، امارات متحده عربی درخواستهای فوری مربوط به بحران کنونی، علاوه بر نسخهای برای دستیابی به صلح پایدار، به ویژه آتشبس فوری و پایدار در غزه، و اجازه ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را ارائه کرد. ایمن، فوری، پایدار و بدون مانع.
همچنین حمایت از همه غیرنظامیان و احترام به قوانین بشردوستانه (توقف کشتار و آزادی همه گروگانها) علاوه بر رد آوارگی اجباری فلسطینیها از سرزمین هایشان به دلیل احترام به قوانین بین المللی بشردوستانه.
امارات همچنین نسخهای برای دستیابی به صلح پایدار ارائه کرد که منجر به راه حلی برای زندگی مشترک دو کشور در صلح و هماهنگی می شود و خواستار توقف همه اقدامات غیرقانونی، اتخاذ تدابیری برای ایجاد اعتماد بین طرفین و از سرگیری روند مذاکرات جدی و معتبر شد. .
همچنین خواستار حفظ جایگاه حقوقی و تاریخی موجود در بیت المقدس و اماکن مقدس آن و احترام به نقش پادشاهی هاشمی اردن در مراقبت از اماکن مقدس و موقوفات در این شهر و همچنین دعوت به گفتگو و همزیستی مسالمت آمیز است. و همکاری راهی برای ایجاد ثبات در منطقه است.
برای دستیابی به این اهداف از طریق تقویت همکاری با شرکای منطقهای و بین المللی به منظور دستیابی به ثبات در خاورمیانه و افزایش شانس صلح تلاش کرد.
مواضع مستحکمی که امارات در هفتههای اخیر در سازمان ملل اتخاذ کرده حمایت همیشگی این کشور را از آرمان فلسطین تایید می کند و نشان میدهد امضای معاهده صلح با اسرائیل در ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰ به ضرر آرمان فلسطین و حقوق مسلم مردم فلسطین نبوده و نخواهد بود.
امارات با این مواضع تأیید می کند که صلح همه جانبه، پایدار و عادلانه تنها راه حل بحرانهای منطقه است.