سازمان ملل: حدود ۱۶ میلیون افغان با ناامنی غذایی مواجه هستند
سازمان ملل در گزارشی با فاجعهبار خواندن سطح ناامنی غذایی در افغانستان میگوید که ۱۵.۸ میلیون نفر از مردم این کشور در سال ۲۰۲۴ با بحران و وضعیت اضطراری ناامنی غذایی روبرو هستند.
سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود با بررسی وضعیت افغانستان در سال ۲۰۲۴ گفته است که علیرغم تلاشهای «خستگیناپذیر» این سازمان و شرکایش برای رسیدگی به مشکلات در افغانستان، این کشور هنوز با «چالشهای پیچیده و چند وجهی» دست و پنجه نرم میکند.
در این گزارش آمده است که اکثریت مردم افغانستان قادر به تامین نیازهای اولیهشان مانند مراقبتهای بهداشتی، غذا، معیشت و مسکن نیستند.
گزارش تحلیلی | ناامنی غذایی در افغانستان جان میلیونها نفر را تهدید میکند
در گزارش سالانه این سازمان آمده است که زمینلرزههای هرات و بازگشت بیسابقه و در مقیاس بزرگ مهاجران از کشورهای همسایه، تاثیر مخرب بر جامعه گذاشته و نیاز به مشارکت و حمایت بینالمللی پایدار دارد.
این سازمان با استناد به نتایج نظرسنجی مؤسسه گالوپ و نظرسنجیهایی که توسط آژانسهای سازمان ملل متحد در افغانستان انجام شده میگوید که «میانگین امید به زندگی در پنج سال گذشته در افغانستان (از سال ۲۰۱۹ بدینسو) کاهش یافته است و ۹۵ درصد از مردم افغانستان خود را در رنج میبینند»
ملل متحد گفته است که در سال ۲۰۲۴، همچنان بر تعهد خود به اصول حقوقبشر، برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در افغانستان ثابت قدم خواهد ماند.
در گزارش این سازمان آمده است: «به دلیل تلاشهای هماهنگ جامعه بین المللی کمککننده، سطح حمایت از افغانستان همچنان قابل توجه باقی مانده است».
این سازمان گفته است که در سال ۲۰۲۳، حفظ اصول و ارزشهای اصلی این سازمان، از چالشهای عمده برای پیشبرد کار و ماموریتاش در افغانستان بوده است.
سازمان ملل متحد در این گزارش همچنین بر تعهد این سازمان نسبت به مردم افغانستان تاکید کرده و گفته است که از «رفتن افغانستان به سمت صلح، ثبات و رفاه» حمایت میکند.
یونیسف: امسال ۲.۳ میلیون کودک افغان دچار سوءتغذیه حاد میشوند
از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، از میزان کمکهای جهانی به این کشورکاسته شده و فقر و بیکاری گسترش یافتهاست.
سازمان ملل میگوید ک تلاش میکنند به فوریترین نیازها رسیدگی کرده و به صلح، رفاه و حقوق بشر برای همه مردم در افغانستان کمک کنند.
این در حالی است که برنامه توسعهای سازمان ملل در گزارشی گفته است که به دلیل محدودیتها و ممنوعیتهای روزافزون اعمالشده از سوی طالبان بر زنان، میزان اشتغال زنان در کشور به «نصف» کاهش یافته است.