دادگاه آمریکا، ایران را به پرداخت ۱.۴ میلیارد دلار به خانواده رابرت لوینسون محکوم کرد
دادگاهی در ایالات متحده حکم داد که ایران باید ۱.۴ میلیارد دلار جهت خساراتی که به خانواده رابرت لوینسون، مامور سابق افبیآی، از زمان ناپدید شدن او در جزیره کیش وارد آمده است، پرداخت کند.
دادگاهی در ایالات متحده حکم داد که ایران باید ۱.۴ میلیارد دلار جهت خساراتی که به خانواده رابرت لوینسون، مامور سابق افبیآی، از زمان ناپدید شدن او در جزیره کیش وارد آمده است، پرداخت کند.
خبرگزاری رویترز روز دوشنبه ۱۴ مهر گزارش داد که در این حکم که اواخر هفته گذشته صادر شد، تیموتی کلی، قاضی دادگاه محلی ایالات متحده گفت که او در یک دستور تخصصی حکم میکند که «جریمه جبرانی» به مبلغ ۱۰۷ میلیون دلاری به خانواده روبرت لویناس پرداخت شود. او همچنین حکم کرد که مبلغ یک میلیارد و سیصد میلیون دلار نیز به عنوان «خسارت جزایی» پرداخت شود.
خانواده لوینسون در بیانیهای از این تصمیم قاضی استقبال کردند. به گفته آنها، این حکم اولین قدم در جهت تحقق عدالت برای رابرت لوینسون به عنوان آمریکایی وطنپرستی است که ۱۳ سال قبل در ایران ربوده شد.
بیانیه مورد اشاره میافزاید: «ایران تاکنون عواقب کارهای خود را ندیده. تصمیم قاضی کلی اگرچه باب را به خانه بازنمیگرداند، اما امیدواریم که هشداری برای گروگانگیریهای بیشتر تلقی شود. ما قصد داریم که همه راهها را برای تحقق عدالت در رابطه با رابرت لوینسون بیازماییم.»
اوایل سال جاری میلادی خانواده لوینسون اعلام کرد که با توجه به اطلاعاتی که مقامات آمریکایی به آنها دادهاند، باور دارند او هنگام بازداشت در ایران مرده است.
اما دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، گفت که گزارشها درباره مرگ او را نمیپذیرد. ایران نیز این خبر را تکذیب کرد و گفت که آقای لوینسون سالها پیش این کشور را ترک کرده است.
لوینسون زمستان سال ۸۵ پس از پرواز از دبی به جزیره کیش ناپدید شد. وزارت خارجه آمریکا ۲۰ میلیون دلار برای هرگونه اطلاعاتی که منجر به یافتن رابرت لوینسون شود تعیین کرده است.
لوینسون پس از پروازی که از دبی به جزیره کیش داشت، در اسفند سال ۱۳۸۵ ناپدید شد. در آنجا او ابتدا با داود صلاح الدین ، یک جنگجوی مسلمان آمریکایی که به ایران فرار کرده است، ملاقات کرده بود. داود صلاح الدین کسی است که سالها پیش با اتهام قتل علیاکبر طباطبایی، وابسته مطبوعاتی و سخنگوی سفارت ایران در آمریکا در دوره محمدرضا شاه پهلوی، روبهرو شده بود.