بحران سوخت در ونزوئلا؛ از کیفیت پایین بنزین ایران تا آتشگرفتن ناگهانی خودروها
نقش کیفیت پایین بنزین ایران در آتشسوزیهای ونزوئلا!
طی چند هفته گذشته ویدئوها و گزارشهایی به صورت روزانه مبنی بر آتشگرفتن ناگهانی خودروها در ونزوئلا منتشر شده که مقصر این مسئله را بنزین وارداتی ایران اعلام شده است.
همچنین انتشار ویدئوهای این پدیده در شبکههای اجتماعی خشم بسیاری از مردم ونزوئلا برانگیخت و مقصر این موضوع را بنزین وارداتی ایران اعلام کردهاند.
به دنبال این بحران کمسابقه، شرکت نفت ونزوئلا (پیدیویاسای) ارتباط این رویدادها با کیفیت پایین بنزین را رد کرده است اما دولت «نیکولاس مادورو» اقدام به برکناری بسیاری از سران این شرکت کرده است.
«طارق العیسمی»، وزیر نفت ونزوئلا که از نزدیکترین چهرهها به رئیس جمهور این کشور بود، نیز اخیرا مجبور به استعفا شد.
از سوی دیگر، مقامهای ونزوئلا داراییهای دهها نفر از ماشینهای لوکس و هواپیما تا خانهها و قایقها را مصادره کردهاند همچنین ۸۰ نفر از مقامها این کشور در ارتباط با این پرونده را نیز دستگیر کردهاند.
بلایی که بنزین ایران بر سر خودروها در ونزوئلا آورده است
در همین راستا، هوگو فرناندز رافالی، مدیر پیشین شرکت نفت ونزوئلا علت پدیده آتش گرفتن ناگهانی خودروها در این کشور را استفاده از سوخت با کیفیت پایین وارداتی از ایران اعلام کرد.
وی در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: «نقصان در عرضه سوخت داخلی، واردات «سوختهای بیکیفیت» از ایران را ضروری کرده است.»
به گفته وی، کیفیت پایین بنزینی که از ایران آمده، باعث آتشگرفتن ناگهانی خودروها در ونزوئلا است.
واکنش ایران: بنزین ما مقصر آتش گرفتن خودروها نیست!
یک منبع مطلع وزارت نفت ایران که خواست نامش فاش نشود، در مصاحبه با خبرگزاری «ایسنا» گفت: «تولیدات پالایشگاهی صادراتی ما همان تولیداتی است که در داخل کشورمان مصرف می شود، بنابراین چنین موضوعی از سوی وزارت نفت تایید نمیشود که کیفیت سوخت ایران موجب آتش سوزی شده باشد.»
وی افزود: «بنزین ما مقصر آتشسوزی خودروها در ونزوئلا نیست زیرا بنزین صادراتی ما کیفیت بالایی دارد.»
همکاری نفتی ایران و ونزوئلا
به تازگی، اسناد همکاری نفتی ایران و ونزوئلا در زمینه توسعه میدانها، نوسازی پالایشگاهها و مجتمعهای پتروشیمی و تجارت نفت از سوی جواد اوجی وزیر نفت ایران و پدرو رافائل تلهچیا، وزیر نفت ونزوئلا امضا شده است.
پیش از این نیز، در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱، کشتیهای حامل سوخت و تکنیسینهای ایرانی وارد ونزوئلا شده بودند تا هم به این کشور بنزین بدهند و هم پالایشگاههای آن را تعمیر کنند.