کنترل نسبی تورم در آمریکا هم کمک نکرد؛ بازار طلا و نفت باز هم صعودی شدند
در حالیکه ساعاتی پیش آمریکا با انتشار آمار مربوط به تورم در کشور نشان داد که میزان تورم نسبت به ماه مارس کاهش یافته، اما در جلوگیری از تصمیم افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو تاثیری نداشته و بازار جهانی نفت و طلا نیز صعود خیرهکنندهای را ثبت کرد.
ایالات متحده با وجود کنترل میزان تورم در کشور نسبت به ماههای قبل، در منصرف کردن فدرال رزرو از افزایش نرخ بهره ناموفق بود.
چراکه فدرال رزرو شاخص اصلی قیمتهای مصرفکننده مواد غذایی و انرژی را به دقت زیر نظر گرفته و اعلام کرد که نرخ آنها نسبت به ماه گذشته ۰.۴ درصد افزایش داشته است.
هرچند به گزارش اداره آمار آمریکا، معیارهای کلیدی هزینههای مسکن کمترین افزایش ماهانه را در حدود یک سال گذشته داشته و قیمتهای مواد غذایی نیز کاهش یافته است.
از طرفی هر اونس طلا در بازارهای جهانی پس از عبور از سد مقاومتی ۲ هزار دلاری، امروز جمعه، با ۸ دلار و ۸۲ سنت افزایش قیمت به ۲ هزار و ۲۷ دلار رسید. از طرف دیگر افت ارزش دلار در سبد ارزهای جهانی برای پنجمین هفته متوالی را شاهد بودیم که در نتیجه دادههای تورمی رخ داده است.
به عقیده کارشناسان اقتصادی، صحبتهای اخیر فدرال رزرو مبنی بر اتخاذ سیاستهای پولی آسانتر با توجه به کاهشی شدن روند تورم، فشار نزولی بر دلار و فشار افزایشی بر طلا وارد آورده است. با شرایط موجود پیشبینی میشود که قیمت طلا به بالاترین رکورد در سال ۲۰۲۰ در حدود ۲۰۷۵ دلار هدایت میشود.
قیمت نفت نیز در روز پنجشنبه پس از یک افزایش دو روزه، همچنان به رشد خود ادامه میدهد. برنت، معیار دو سوم نفت جهان، ۰.۰۲ درصد افزایش داشت و به ۸۷.۳۵ دلار در هر بشکه رسید. وست تگزاس اینترمدیت، ۰.۰۷ درصد افزایش یافت و با رقم ۸۳.۳۲ دلار در هر بشکه معامله شد.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد، ذخایر نفت خام هفته گذشته ۵۹۷ هزار بشکه افزایش یافته است.
تحلیلگران در نظرسنجی رویترز انتظار کاهش ۶۰۰ هزار بشکهای را داشتند. در همین حال، ذخایر بنزین کمتر از حد انتظار کاهش یافت.