شرایط اخذ ویزای کار در کدام کشورهای اروپایی آسانتر است؟
بسیاری اینگونه تصور میکنند که پیشرفت مردم جهان در دنیای امروز در گرو مهاجرت بوده و سادهترین و کم هزینهترین راه مهاجرت نیز اخذ ویزای کار است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا علیرغم سختگیریها بهترین مقصد به شمار میروند.
قوانین مهاجرتی در کشورهای مختلف عضو اتحادیه اروپا متفاوت است بطوریکه در کشورهای کوچکی نظیر لیختناشتاین و واتیکان با مقوله اقامت بسیار سختگیرانه برخورد میشود، اما در کشورهای بزرگتر و خصوصا صنعتی، به قصد تقویت و تامین نیروی کار متخصص، قوانین اعطای ویزای کار را برای نیروی ماهر خارجی تسهیل کردهاند.
در کشوری صنعتی مثل آلمان، اگر شما به زبان این کشور مسلط باشید، در تخصص مورد نظر حداقل سه سال سابقه کار مفید داشته باشید، سن شما کمتر از ۳۵ سال باشد و تا زمان پیدا شدن کار از تمکن مالی لازم برای گذران زندگی برخوردار باشید، دولت آلمان این امکان را به شما میدهد تا پیش از پیدا شدن کار در این کشور مستقر و ساکن شوید تا انجام کارها برای شما راحتتر شود. ضمن اینکه آلمانها با استفاده از یک سیستم امتیازدهی، نرمافزاری به نام «کارت فرصت» طراحی کرده و به جذب نیروی کار ماهر پرداخته و این امکان را برای شخص کارجو فراهم کرده تا مراحل استخدام در شغل مورد نظر را از داخل خاک آلمان دنبال کند.
دانمارک از دیگر کشورهایی است که به شدت به نیروی کار متخصص در رشتههای مختلف از قبیل مهندسی، علوم پزشکی، بهداشتی، حقوقی، فناوری، آموزشی، برق، جوشکاری و آهنگری نیاز داشته و برای جذب این متخصصین اقدام به انتشار فهرست مشاغل مورد نیاز در وبسایت آژانس بینالمللی استخدام و ادغام دانمارک (SIRI) کرده است.
در صورتیکه شما از محلی معتبر دعوت به کار داشته باشید ویزای کار و اقامت به میزان قرارداد کاری برای شما صادر میشود و اگر شغلی خارج از فهرست منتشر شده مد نظر شما باشد، دولت دانمارک به شما مجوز یک ماهه میدهد تا کار مورد نظر را بیابید. البته تمکن مالی برای مخارج این مدت نیز از شروط صدور مجوز است.
ایرلند از نظر اعطای ویزای کار شرایط آسانتری داشته و برای جذب متخصصین مهاجر و خارجی گزینههای متفاوتی جهت صدور کارتهای اقامتی کوتاه مدت و بلند مدت در نظر گرفته است. هرچند پیدا کردن کار پیش از درخواست اقامت از ملزومات است.
ویزای کار در ایرلند به دو بخش تقسیم میشود. بخش اول برای متقاضیانی که دارای تخصص و مهارت حیاتی در جهت بهبود اقتصاد کشور هستند و بخش دوم متقاضیان مشاغل عمومی را شامل میشود.
شرایط اخذ ویزای کار در پرتغال متناسب با شغل شماست. اشخاصی که مشاغل فصلی را انتخاب میکنند ویزای کوتاه مدت فصلی با حداکثر مجوز اقامت ۹ ماهه به آنها تعلق میگیرد و اشخاصی که تخصص داشته و برای مشاغل دائمی جذب میشوند، یک تا دو سال ویزای کاری دریافت میکنند. اگر در کشور پرتغال ۵ سال اقامت داشته باشید این امکان را خواهید داشت تا اقامت دائم دریافت کنید که در این صورت نیازی به ویزای کار ندارید.