بانک جهانی: قیمت مواد غذایی بر رشد منطقه خاورمیانه در سال 2023 تأثیر میگذارد
بانک جهانی روز پنجشنبه در گزارشی درباره منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا اعلام کرد که تورم دو رقمی قیمت مواد غذایی در این منطقه در سال جاری منجر به کاهش رشد تا سطح 3 درصد خواهد شد.
بانک جهانی سال قبل پیشبینی کرده بود اقتصاد این منطقه 5.8 درصد رشد میکند.
این بانک این گزارش را قبل از کاهش ناگهانی تولید نفت اعلام شده توسط گروه اوپک پلاس در روز یکشنبه تهیه کرد که منجر به افزایش قیمت نفت و همچنین انتظارات قیمتی شد. بانک جهانی اعلام کرد که انتظاراتش هیچ تاثیری از این تصمیم نپذیرفته است.
این گزارش اعلام کرده کشورهای صادرکننده نفت که از درآمد بادآورده در سال 2022 سود بردند، احتمالاً کاهش رشد را تجربه میکنند، اما هنوز شکاف بزرگی بین کشورهای پردرآمد و بقیه منطقه وجود دارد. رشد سرانه واقعی تولید ناخالص داخلی، که شاخص بهتری برای تعیین استانداردهای زندگی است، از 4.4 درصد در سال 2022 به 1.6 درصد در سال 2023 کاهش خواهد یافت.
تورم در منطقه در سال 2022 به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت، به ویژه در کشورهایی که کاهش ارزش پول را تجربه کرده اند. این گزارش به طور خاص بر تأثیر تورم قیمت مواد غذایی بر ناامنی غذایی تمرکز کرده و دریافته است که از هر 16 کشور هشت کشور تورم قیمت مواد غذایی بیش از 10 درصد را تجربه کردهاند که به طور نامتناسبی بر فقیرترین خانوارها تأثیر میگذارد، زیرا آنها بیشتر از خانوادههای با رفاه برای غذا هزینه میکنند.
معاون بانک جهانی در امور خاورمیانه و شمال آفریقا، در مورد این گزارش اظهار داشت: تورم قیمت مواد غذایی تأثیر مخربی بر خانوادههای فقیر دارد. اثرات ناامنی غذایی در بلندمدت برای نسلهای آینده احساس خواهد شد. و متأسفانه، چشمانداز بسیاری از جوانان را محدود خواهد کرد.»
وی افزود: هزینه انسانی و اقتصادی انفعال بسیار زیاد است و در منطقهای که جوانان بیش از نیمی از جمعیت آن را تشکیل میدهند، نیاز به سیاستهای جسورانه است.