ببینید | کشف قدیمیترین نان جهان با قدمت ۶۶۰۰ سال قبل از میلاد!
باستانشناسان در ترکیه موفق به کشف قدیمیترین نان جهان با قدمت شش هزار و ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در استان قونیه در جنوب این کشور شدند.
بر اساس گزارش «سیانان»، مرکز تحقیقات و کاربردهای علم و فناوری در دانشگاه نجمالدین اربکان ترکیه اعلام کرد که باستانشناسان قدیمیترین نان جهان را با قدمت شش هزار و ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در استان قونیه در جنوب این کشور کشف کردند.
بر اساس اعلام مرکز تحقیقات و کاربردهای علم و فناوری در دانشگاه نجمالدین اربکان ترکیه، این کشف در محوطه باستانشناسی چتالهویوک صورت گرفت.
باستانشناسان میگویند که در منطقه کومرا در قونیه، ساختاری شبیه اجاق گاز در منطقهای به نام «فضای ۶۶» کشف کردند که مشخصه آن خانههای خشتی با سقفهای بههم پیوسته از بالاست.
در این منطقه تقریباً هشتهزار نفر در دوره نوسنگی با هم زندگی میکردند.
در نزدیکی این تنور که به شدت آسیب دیده بود، یک شیء به اندازه کف دست کشف شده که حاوی دانههای گندم، جو و نخود است که احتمالاً برای غذا استفاده میشده است.
با تجزیه و تحلیلهای انجامشده مشخص شده است که باقیمانده اسفنجی شناساییشده به عنوان نان مخمر به ۶ هزار و ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بازمیگردد.
«علی اوموت ترکان»، مدیر ماموریت کاوش و دانشیار دانشگاه آناتولی ترکیه در مصاحبه با سیانان گفت: «این نوع کوچکتر از یک قرص نان است که انگشتی در مرکز آن فشار داده شده است.»
وی افزود: «این نان پخته نشده و تخمیر شده است. نشاسته داخل آن تا به امروز باقی مانده است.»
مدیر ماموریت کاوش و دانشیار دانشگاه آناتولی ترکیه در این مصاحبه، نان کشف شده را «قدیمیترین نان در جهان» توصیف کرده است.