شاخص جهانی صلح؛ ایران با سه پله سقوط در رده ۱۴۲ جهان قرار گرفت
در جدیدترین گزارش شاخص جهانی صلح که روز چهارشنبه توسط مؤسسه بینالمللی صلح و اقتصاد منتشر شد، ایران در جایگاه ۱۴۲ قرار گرفته و به این ترتیب جایگاهش نسبت به سال قبل سه پله سقوط کرده است.
جدیدترین گزارش شاخص جهانی صلح که روز چهارشنبه توسط مؤسسه بینالمللی صلح و اقتصاد منتشر شد، میگوید صلح و آرامش جهانی رو به وخامت رفته و این چهارمین بار در پنج سال گذشته است که جهان سقوط صلح را تجربه میکند.
براساس این ردهبندی وضعیت صلح در ۸۰ کشور جهان رو به وخامت رفته است.
در این ردهبندی ایران در جایگاه ۱۴۲ قرار گرفته و به این ترتیب جایگاهش نسبت به سال قبل سه پله سقوط کرده است.
اروپا همچنان به عنوان صلحآمیزترین منطقه شناخته شده و خاورمیانه و شمال آفریقا ناامنترین نقاط جهاناند.
مؤسسه بینالمللی صلح و اقتصاد، مؤلفههای مختلفی را در ردهبندی خود در نظر میگیرد، از جمله تنشهای داخلی و خارجی شامل تنشهای سیاسی٬ هزینههای نظامی٬ نقشداشتن در تروریسم و میزان خشونت٬ درگیری٬ قتل و بازداشت.
این مؤسسه میگوید در گزارش اخیر، ایران بیشترین سقوط صلح را در منطقه داشته که یکی از دلایل آن تظاهرات اعتراضی آبانماه ۹۸ است؛ اعتراضهایی در انتقاد از وضعیت اقتصادی و تورم شدید در ایران که با خشونت سرکوب شد.
از دیگر عواملی که همواره در تنزل جایگاه ایران موثر بوده، حمایت رژیم از گروههای شبهنظامی در منطقه به ویژه در یمن، سوریه و عراق است.
در جدیدترین گزارش شاخص جهانی صلح ۱۶۳ کشور مورد بررسی قرار گرفتهاند، صلحآمیزترین کشور جهان ایسلند است که مانند سالهای گذشته در رتبه اول قرار گرفته و پس از آن نیوزیلند، پرتغال، اتریش و دانمارک با کسب رتبههای دوم تا پنجم به عنوان صلحآمیزترین کشورهای جهان شناخته شدهاند.
ایالات متحده آمریکا با هفت پله صعود در رتبه ۱۲۱ قرار گرفته است.
بدترین کشورها از نظر صلح و امنیت٬ عراق٬ سوریه و افغانستان شناخته شدهاند.