با مناسک ۱۱گانه حج آشنا شوید (+اینفوگرافیک)
با فرا رسیدن هشتم ذی الحجه که «یوم الترویه» نام دارد و مناسک حج رسما از آن زمان آغاز میشود، اما این مناسک چگونه است و چه اعمالی باید انجام شود؟
مناسک حج ۱۱ مرحله دارد که شامل: احرام در مکه، طواف قُدوم، سعی بین صفا و مروه، روز ترویه در مِنا، حرکت به سمت عرفات پس از طلوع آفتاب، وقوف در مشعرالحرام (مزدلفه)، رمی جمره عقبه، قربانی و حلق یا تقصیر، طواف اِفاضه، رمی جمرات سهگانه و طواف وداع است.
زائران روز هشتم ذیالحجه روانه منا میشوند تا مراسم روز «ترويه» را در اين مکان مقدس به جا بیاورند.
در روز ترویه زائران از مکه به سمت منا میروند و شب را در آن مکان بیتوته (شب زنده داری) میکنند و صبح روز بعدش که روز عرفه نام دارد، به سمت کوه عرفات میروند.
«ترویه» از ریشه «روی» به معنای سیراب کردن و برداشتن آب است و علت نام گذاری روز هشتم ذیالحجه بدان نام این است که در منا و عرفات آب وجود ندارد و حاجیانی که قصد وقوف در منا و عرفات را دارند، باید از مکه برای خویش آب تهیه کرده و به همراه خود ببرند و چنین حالتی را ترویه مینامند.
زائران در فاصله زمانی غروب هشتم ذیالحجه تا ساعات اولیه بامداد نهم ذیالحجه وارد صحرای عرفات شده و در چادرهای عرفات استقرار مییابند.
ایستادن و ماندن در سرزمین عرفات با قصد قربت، پس از محرم شدن دومین عمل واجب برای انجام حج تمتع است و زائران روز نهم ذیالحجه (روز عرفه)، از ظهر تا غروب در صحرای عرفات وقوف خواهند کرد. بعد از غروب آفتاب زائران از صحرای عرفات به مشعرالحرام رفته و تا طلوع آفتاب در مشعر وقوف خواهند داشت.
زائران مراسم حج تمتع را با حرکت از مشعرالحرام به سمت منا و رمی، قربانی، حلق و تقصیر و بیتوته در منی ادامه میدهند و روز دهم ذیالحجه عید قربان را جشن میگیرند.
در روز دوازدهم ذیالحجه نیز زائران با پایان بیتوته در منی و رمی جمرات سه گانه پس از اذان ظهر به سمت مکه حرکت میکنند.
زائران پس از ورود به مکه مکرمه به مسجدالحرام میروند و طواف وداع را انجام میدهند.