انسانهای اولیه ۱۲۵ هزار سال پیش در این مکان چربی استخراج میکردند!

باستانشناسان در منطقه نویمارک-نورد آلمان موفق به کشف شواهدی شدهاند که نشان میدهد نئاندرتالها حدود ۱۲۵ هزار سال پیش از فناوری پیشرفتهای برای استخراج چربی حیوانات استفاده میکردهاند.
این کشف جدید، درک پیشین از سطح دانش و تواناییهای شناختی نئاندرتالها را به چالش کشیده و تاریخ فناوری فرآوری غذا را حدود ۱۰۰ هزار سال به عقب میبرد.
براساس گزارش Phys، یک تیم بینالمللی از پژوهشگران با بررسی لایههای باستانی این محوطه، بقایای دستکم ۱۷۲ حیوان بزرگ را یافتهاند. بررسی استخوانهای خردشده نشان داده که بیشتر آنها مربوط به بخشهایی از بدن حیوانات بودهاند که غنی از چربی هستند، مانند استخوان ران و فک. در مقابل، استخوانهایی با چربی کمتر مثل استخوان پا، بهندرت یافت شدهاند. همچنین بسیاری از قطعات یافتشده، آثار سوختگی و قرار گرفتن در معرض حرارت را نشان میدهند.
محققان معتقدند نئاندرتالها این استخوانها را ابتدا خرد کرده، سپس در آب جوشاندهاند تا چربی موجود در مغز استخوان آزاد شود. آنها چربی شناور روی سطح آب را برای مصرف یا ذخیرهسازی جمعآوری میکردند. اگرچه هیچ ظرفی از آن دوران کشف نشده، اما نزدیکی این بقایا به منابع طبیعی آب و زغالسنگهای سوخته، فرضیه استفاده از جوشاندن را تقویت میکند.
رژیم غذایی انسانهای اولیه به شدت به گوشت حیوانات وابسته بود. اما بدن انسان و نئاندرتالها توانایی محدودی در هضم مقادیر بالای پروتئین دارد. مصرف بیش از حدود ۱۲۰۰ کالری پروتئین در روز ممکن است منجر به «گرسنگی خرگوش» شود که نوعی مسمومیت خطرناک است. بنابراین، برای تأمین انرژی کافی، بهویژه در فصول سرد، استخراج چربی از استخوانها راهکاری کلیدی برای بقا بوده است.
پیش از این کشف، قدیمیترین شواهد مربوط به استخراج چربی به حدود ۲۸ هزار سال پیش و به انسان خردمند نسبت داده میشد. اما یافته جدید نشان میدهد نئاندرتالها در زمان بسیار دورتر، به فناوریای مشابه و شاید حتی پیچیدهتر دست یافته بودند. این یافته که در نشریه علمی Science Advances منتشر شده، تصویر تازهای از سطح آگاهی و توانمندی نئاندرتالها ارائه میدهد.