یک عضو ارشد سابق سپاه: دستور استفاده از خشونت در آبان ۹۸ از سوی خامنهای صادر شد
در سومین جلسه از دومین دور دادگاه بینالمللی مردمی آبان که روز یکشنبه ۱۷ بهمن به صورت غیرعلنی در لندن برگزار شد، یک عضو ارشد سابق سپاه پاسداران گفت که تعداد کشتهشدگان سرکوبهای آبان در روز دوم اعتراضات، ۴۲۷ نفر در خوزستان و ۴۱۷ نفر در تهران بود.
او با بیان اینکه خودش از عوامل بازداشت و کشتار معترضان و بازجوییهای آنها بود و اکنون ز اقدامات سابق خود پشیمان است تاکید کرد که دستور استفاده حداکثری از خشونت برای سرکوب معترضان آبان ۹۸ از سوی علی خامنهای، رهبر ایران، صادر شد.
او در ادامه بیان کرد که در کشتار معترضان از نیروهای لبنانی و سوری که در پادگانهای سپاه مشغول آموزش بودند نیز استفاده شد.
او افزود که عده زیادی از اعضای بسیج با این که کودکان کم سن و سال بودند، در این اعتراضها سلاح جنگی داشتند و برای تخلیه هیجانشان تیر هوایی میزدند یا به مردم شلیک میکردند.
این شاهد همچنین درباره بازداشتگاه بزرگی در خیابان تختی گفت که صدتا صدتا دختر و پسر را آنجا لخت میکردند و کتک میزدند.
او درباره شرایط سخت تحویل جنازه قربانیان هم گفت که عده زیادی از خانوادههای کشتهشدگان از ترس عواقب، جنازه فرزندشان را مخفی نگه داشته بودند تا بعد از مثلا یکماه آنها را دفن کنند.
۱۶۰ مقام از رژیم ایران به «ارتکاب جنایت علیه بشریت» متهم شدند
دادستانی دادگاه بینالمللی مردمی آبان ۱۶۰ تن از مقامات رژیم ایران از جمله علی خامنهای، رهبر این کشور را به «ارتکاب جنایت علیه بشریت» متهم کرد.
این دادستانی گفت: براساس اسناد و مدارک رسیده به دادگاه بین المللی مردمی آبان از سوی ۴۴۰ نفر که شهادت ۲۱۹ تن از آنان اخذ و راستیآزمایی شده است، دادستانی دادگاه بینالمللی مردمی آبان ۱۶۰ نفر از مقامات رژیم ایران را به ارتکاب جنایت علیه بشریت طی اعتراضات آبان ۱۳۹۸ متهم کرده است.
فهرست این مقامات که توسط دادستانی دادگاه بینالمللی مردمی آبان منتشر شده شامل حسن روحانی، رئیس جمهور وقت، روسای سه قوه، دبیر شورای عالی امنیت ملی، وزیر کشور و فرماندهان ارشد سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و ارتش، و دهها مقام ارشد دیگر از جمله محمود علوی، وزیر وقت اطلاعات و محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت حسن روحانی، است.
این دادگاه از همه کسانی که مدارک و اسناد بیشتری در این زمینه دارند، خواست این اسناد را به دادگاه ارائه دهند.
دادگاه بینالمللی مردمی آبان در پاسخ به مطالبه خانوادههای قربانیان و بازماندگان سرکوب اعتراضات سراسری آبان ۱۳۹۸ به ابتکار «عدالت برای ایران»، «حقوق بشر ایران» و سازمان بینالمللی «با هم علیه اعدام» تشکیل شده است.
اعتراضات آبان ۹۸ که در ابتدا واکنشی به افزایش ناگهانی قیمت بنزین بود، به سرعت تغییر جهت داد و دولت ايران و در راس آن علی خامنهای را نشانه گرفت، اما این اعتراضات به شدت سرکوب شد.
رویترز تعداد جانباختگان این اعتراضات را ۱۵۰۰ نفر اعلام کرد.