دانشمندان تاثیر فستفود بر فعالیت مغز و حساسیت به انسولین را کشف کردند

یک مطالعه جدید نشان داده است که خوردن غذاهای پرچرب و قند برای تنها پنج روز ممکن است پاسخ مغز به هورمون انسولین را تضعیف کند، حتی بدون اینکه باعث افزایش وزن شود.
استفانی کولمان، متخصص علوم اعصاب از دانشگاه توبینگن در آلمان، مطالعهای در مورد تأثیر غذاهای پرکالری بر حساسیت به انسولین در مغز انجام داد.
نتایج نشان داد که این الگوی غذایی ممکن است منجر به تغییراتی در عملکرد مغز شود، که به کاهش پاسخ بدن به انسولین در طول زمان کمک کند، که میتواند با افزایش خطر چاقی و بیماریهای مشابه با آن مرتبط باشد.
جزئیات مطالعه و کارآزمایی بالینی
این مطالعه شامل ۲۹ مرد بالغ سالم بود که به دو گروه تقسیم شدند، گروه اول که شامل ۱۸ نفر بود، به مدت پنج روز تحت رژیم غذایی پرچرب و قند قرار گرفتند که شامل میانوعدههایی مانند شکلات و چیپس سیبزمینی بود، در حالی که گروه دوم به رژیم غذایی متعادل ادامه دادند.
نتایج مطالعه و خطرات سلامتی
تاثیر فستفود بر فعالیت مغز و حساسیت به انسولین
نتایج نشان داد افزایش فعالیت در برخی از نواحی مغز در شرکتکنندگانی که غذاهای پرکالری مصرف میکردند، ممکن است نشانهای از شروع مقاومت به انسولین در مغز باشد.
به گفته محققان، این تغییر ممکن است نشانه اولیه اختلالات متابولیک باشد که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را حتی در غیاب افزایش وزن آشکار افزایش میدهد.