مردم افغانستان در ماه رمضان چه غذاهایی مصرف میکنند؟
مردم مسلمان افغانستان مانند مسلمانان سایر نقاط جهان به ماه مبارک رمضان توجه ویژهای داشته و آداب و رسوم و غذاهای مخصوص به خود را دارند.
بیشتر غذاهای افغان به خوراکهای ایرانی نزدیک است و گاهی حتی نام و نوع غذا کاملاً مشابه است.
در برخی از مناطق این کشور نیز فرهنگ هندی بر غذایهای مردم تأثیر گذاشته است و غذاها دارای طعم تند و تیزی هستند.
مردم افغانستان همچنین مانند مردم ایران، خوراکها و شیرینیهای خاصی در ماه مبارک رمضان تهیه میکنند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
برنج و انواع پلو در میان غذاهای افغانستانی به خصوص در ماه مبارک رمضان جایگاه خاص خود را دارد و غذای مورد علاقه مردم این کشور در تمام فصول سال به خصوص ماه رمضان محسوب میشوند.
از میان غذاهایی که در این کشور با برنج تهیه شده و در هنگام سحر و افطار صرف میشود، میتوان به «قابلی پلو» اشاره کرد که در آن مقداری زیادی گوشت را با پیاز، هویج ، کشمش، انواع مغزها و برنج مخلوط میکنند. این غذا بسیار لذیذ و غنی است.
یکی دیگر از غذاهایی که بیشتر در ماه مبارک رمضان مورد استفاده قرار میگیرد انواع آش است که معمولا مشابه آشهای ایرانی است.
«غلور» از غذاهای رایج مردم هرات بوده که شبیه «شله قلمکار مشهدی» است و بیشتر برای افطاری مورد استفاده قرار ميگيرد.
«بولانی» رایجترین غذای سنتی افغانستان است که بیشتر در پایتخت و شمال این کشور مصرف میشود؛ شکل ظاهری بولانی شبیه «فلافل» و «سمبوسه» ایرانی است.
کچالو جوشانده که گرمک کچالو، کچالو آبپز و کچالو جوشک نیز نامیده میشود از دیگر غذاهایی است که در هنگام افطار مورد استفاده قرار میگیرد.
این غذا از سیبزمینی تهیه شده و با چاشنیها مختلفی مانند انواع ترشی، آچار، سیر، سرکه، فلفل و نمک سرو میشود.
تهیه و صرف انواع شیرینی به هنگام افطار نیز در میان مناطق مختلف افغانستان بسیار رایج است. زولبیا که افغانها به آن «جلبی» میگویند از رایجترین شیرينیهایی است که همانند ایران تنها در ماه مبارک رمضان مورد استفاده عموم مردم قرار میگیرد.