شگفتی دانشمندان از تشکیل اقیانوس جدید در آفریقا
یک مطالعه جدید نشان میدهد دریای جدیدی در قاره آفریقا در حال شکلگیری است و ممکن است به دلیل شکافی به طول 56 کیلومتر که در بیابانهای اتیوپی ظاهر شده، قاره را به دو نیمه تقسیم کند.
این مطالعه که اخیراً در ژورنال Geophysical Research Letters منتشر شده است، دادههای لرزهنگاری از شکلگیری این گسل را جمعآوری میکند تا نشان دهد مشابه آن چیزی است که در کف اقیانوس رخ میدهد.
طبق این مطالعه، این همان حرکتی است که دریای سرخ را ایجاد کرد، اما با سرعتی بسیار کمتر.
زمینشناسان تایید کردهاند با تقسیم قاره آفریقا به دو نیمه، «اقیانوس جدیدی» در حال شکلگیری است.
همانطور که رادیو تلویزیون کنیا گزارش داده، شوک و شگفتی گستردهای از امکان ایجاد یک اقیانوس جدید در آفریقا به وجود آمده است.
ادوین دنده، از دپارتمان زمینشناسی کالج علم و فناوری دانشگاه نایروبی، معتقد است احتمال دارد یک اقیانوس در امتداد بازوی شرقی دره ریفت آفریقا در حال شکلگیری باشد.
دندی توضیح میدهد که صفحات تکتونیکی در حالت شار ثابت هستند، برخی از آنها در امتداد مناطق گسلی به سمت یکدیگر حرکت میکنند، برخی دیگر در زیر یکدیگر قرار میگیرند و برخی دیگر به یکدیگر برخورد میکنند.
این حرکت منجر به شکلگیری قارههایی شد که امروزه میشناسیم، از جمله آفریقا، آمریکای جنوبی، آمریکای شمالی، اروپا، آسیا و استرالیا.
حرکت مداوم درون پوسته قارهای شاهد تشکیل دره ریفت آفریقای شرقی بوده است که همچنان گسترش می یابد و فعال تر می شود.
در حالی که تشکیل یک اقیانوس جدید در آفریقا محتمل است، اما دنده میگوید این اتفاق میلیونها سال طول میکشد.
ضخامت اطراف دره ریفت در طول 30 میلیون سال گذشته از 40 کیلومتر به 35 کیلومتر کاهش یافته است، بنابراین سالهای بیشتری طول میکشد تا از شر 5 کیلومتر دیگر خلاص شویم.