اسطوره پرسپولیس را با آمبولانس از ورزشگاه خارج کردند: علت چه بود؟
اسطورههای باشگاه پرسپولیس پس از جشن قهرمانی این تیم، تصمیم گرفتند به علت ازدحام جمعیت با آمبولانس از ورزشگاه خارج شوند. اما این اقدام با واکنشهای منفی زیادی روبرو شده است.
پس از پایان بازی پرسپولیس با مس رفسنجان که با پیروزی پرسپولیس و قهرمانی آنها به پایان رسید، به واسطۀ شلوغی خیابانهای اطراف ورزشگاه آزادی، علی پروین، محمود خوردبین و همراهانشان از آمبولانس برای خروج استفاده کردند.
این اقدام انتقادات زیادی را برانگیخته است. پایگاه خبری عصر ایران در انتقاد از این حرکت نوشت: «قبح این حرکت به خاطر آن است که سالها در این زمینه فرهنگسازی شده که حق تقدم با آمبولانس است و مردم باید نسبت به صدای آژیر امبولانس، مسئولیت اجتماعی داشته باشند و به این فرهنگ خدشه وارد میکند.»
این گزارش که با عنوان «علی پروین به یک ضد قهرمان بدل شد؛ از اسطوره سرخ ها به مایۀ شرم آنها» منتشر شده مینویسد: «اقدامی که موجب خشم مردم شد والبته شرم پرسپولیسی ها. استفاده از خودروی آمبولانس برای رفت و آمد و تردد در سطح شهر البته اقدام و عملی غیرقانونی هم محسوب می شود و بیش از همه اینها یک کار ضد فرهنگی.»
عصر ایران این کنش را «ضد فرهنگی» خواند و نوشت: «عاملیت از این حیث مهم است که شخصی به شهرت و اعتبار علی پروین دست به چنین کاری زده که به عنوان یک اسطوره و اسوه ورزشی و فوتبالی شناخته می شود و بدیهی است این ساختارشکنی می تواند موقعیت او را به عنوان یک پیشکسوت فوتبالی خدشه دار کند و مصداقی از یک رفتار انتحاری و اسطوره زدایی از خود باشد.»
در این گزارش همچنین آمده است: «اعتبار تیم و رنگ تیمی که با نام او گره خورده است هم مخدوش می شود. وقتی از بازی جوانمردانه در فوتبال حرف می زنیم، این قاعده صرفا در زمین بازی رخ نمی دهد، رفتار یک بازیکن فوتبال و ورزشکار بیرون از زمین هم باید مصداق جوانمردی باشد.»
گفتنی است مهمترین ضربه این عمل ضد فرهنگی، تأثیر مخرب آن در افکار عمومی نسبت به نهادها و دستگاه هایی است که خدمات عمومی ارائه می دهد از جمله آمبولانس که هر گونه استفاده غیر تخصصی از آن می تواند به بی اعتباری مراکز سلامت و بهداشت دامن بزند.
به نوشته عصر ایران، «اتفاقاتی از این دست اما موجب می شود تا اعتماد عمومی نسبت به تردد آمبولانس در خیابان ها و فضای عمومی کم شود و حاصل به مخاطره افتادن جان انسان هایی است که درون آن قرار دارند. قرار داشتنی که یک استقرار اضطراری است.»
کاهش اعتماد عمومی به آمبولانس ها موجب شده تا برخی صدای آژیر آن را بازی آمبولانسهای خالی برای عبور از ترافیک بدانند و نسبت به آن بی اعتنا باشند.
پیش از این استفاده حکومت از آمبولانس برای انتقال معترضان و نیروهای سرکوب نیز سروصدای زیادی به پا کرده و به اعتماد مردمی ضربه زده بود.