آمریکاییها نابینایی یک چشم را با پیوند سلول بنیادی از چشم دیگر درمان کردند
گروهی از پژوهشگران آمریکایی توانستند نابینایی ناشی از آسیبدیدگی شدید قرنیه را با پیوند سلولهای بنیادی با موفقیت درمان کنند.
فیل درست، مرد ۵۱ سالهای که در سال ۲۰۱۷ در حین انجام کار دچار سانحه شده و مواد شیمیایی چشم چپش را سوزانده و نابینا کرده بود، یکی از چهار بیماری بود که تحت این عمل آزمایشی قرار گرفت.
این مرد اهل آلاباما حاضر شد آسیبدیدگی یک چشمش را با پیوند سلولهای بنیادی چشم دیگر درمان کنند.
به گفته فیل، چشم چپش پیش از این عمل نابینا بود و حساسیت شدید به نور و سردردهای شدید ناتوان و زمینگیرش کرده بود اما حالا بیناییاش به حدی است که میتواند رانندگی کند و حساسیت چشمش به نور رفع شده است.
پژوهشگران آمریکایی این روش را برای اولین بار در جهان آزمایش کردهاند و گرچه گاهی درمانهای جانبی و بیشتری لازم است، اما پیوند سلولهای بنیادی میتواند به هزاران بیمار که گزینه درمانی دیگری ندارند کمک کند.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، این روش میتواند «کمبود سلول بنیادی لیمبال»، اختلال قرنیه که پس از سوختگی با مواد شیمیایی و سایر جراحتهای چشمی ایجاد میشود، را درمان کند.
به گفته دکتر اولا جرکناس، چشمپزشک و محقق اصلی این مطالعه، در این روش از بافت خود بیمار استفاده میشود، نه بافت اهدایی که بدن ممکن است پس بزند.
در این روش، یک بافت کوچک از سلولهای بنیادی چشم سالم برداشته و سپس در آزمایشگاه کشت داده میشود تا پس از دو هفته، به چشم آسیبدیده پیوند زده شوند.