سه سال پس از حمله تروریستی حوثیها، امارات «امن و امان» است
سه سال از این تجاوز میگذرد، اما امارات متحده عربی سیاهی را با دستاوردها و امنیت خود رنگآمیزی میکند.
دیروز جمعه سومین سالگرد حمله تروریستی شنیع حوثیها به تاسیسات غیرنظامی در امارات است.
هدف از این حمله، تضعیف جایگاه امارات به عنوان امنترین کشور جهان و تأثیرگذاری بر تلاشهای توسعه و شکوفایی این کشور در زمینههای مختلف بود که در انجام آن به طرز فجیعی ناکام ماند.
پس از این حمله شهادتها و گزارشهای بینالمللی متعددی از سوی موسسات معتبر در سراسر جهان منتشر شد و همگی متفقالقول میگفتند که امارات از نظر شاخصها امنترین کشور جهان است، جایگاهی که این کشور تا به امروز حفظ کرده است.
۳ سال پیش در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۲، تأسیسات غیرنظامی در ابوظبی، پایتخت امارات، مورد حمله تروریستی حوثیها قرار گرفت که منجر به کشته شدن ۳ غیرنظامی از ملیتهای آسیایی شد.
سپر میهن
به دنبال آن دو حمله تروریستی حوثیها در روزهای ۲۴ و ۳۱ همان ماه انجام شد که توسط نیروهای مسلح امارات خنثی شد و در این دو حمله ۳ فروند موشک بالستیک را رهگیری و منهدم کردند و بلافاصله با انهدام سکوهای پرتاب این بالستیکها در یمن پس از شناسایی مکان آنها پاسخ دادند.
در آن زمان، زندگی در امارات با سرعت همیشگی خود ادامه داشت و پیامهای قوی به شبهنظامیان تروریستی ارسال میکرد که کشور در امنیت کامل به سر میبرد.
پیامهایی که موید سخن شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی بود که میگفت «نیروهای مسلح ما سپر ملت، حافظ توسعه و ستون پیشرفت در امارات باقی خواهند ماند.»
پیامها همچنین اعتبار گواهیها و گزارشهای بینالمللی را که امارات متحده عربی را در صدر فهرست «ایمنترین کشورهای جهان» قرار دادهاند، تقویت میکند.
اعتمادی که توسط رهبران جهان که در آن زمان مشتاق دیدار از امارات بودند ترجمه شد و تأیید کرد که امارات به لطف رهبری خردمندانهای که کشور را به واحهای از امنیت و صلح تبدیل کرده است، مقصدی برای رواداری و ثبات جهان باقی خواهد ماند.
در ۲۶ ژانویه ۲۰۲۲، ابوظبی شاهد برگزاری نشستی بود که شیخ محمد بن زاید آل نهیان، شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس و نخست وزیر امارات متحده عربی و حاکم دبی، پادشاه بحرین حمد بن عیسی آل خلیفه و عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر را گرد هم آورد.
در این اجلاس همکاری و هماهنگی مواضع در مورد موضوعات مختلف مورد علاقه مشترک مورد بحث و بررسی قرار گرفت و از جامعه جهانی خواسته شد تا موضعی واحد و قاطع در قبال این شبه نظامیان و سایر نیروهای تروریستی و حامیان آنها اتخاذ کنند.
در ۲۴ ژانویه همان سال، دو هفته پس از اجرای تصمیم احتیاطی مبنی بر تبدیل آموزش به «آموزش از راه دور»، تصمیم بازگشت به سیستم آموزش حضوری در امارات اجرا شد.
موفقیت قهرمانان نیروهای مسلح در مقابله با حمله تروریستی حوثیها، موقعیت امارات متحده عربی را به عنوان مقصدی امن برای سرمایهگذاری، گردشگری و میزبانی از بزرگترین رویدادهای جهانی ارتقا داده است.
در همین راستا کنفرانس و نمایشگاه عربی بهداشت در روز ۲۵ همین ماه در امارات با حضور ۳۵۰۰ شرکت از ۶۰ کشور جهان آغاز شد.
رویدادهای «جشن شیخ زاید» که از ۱۸ نوامبر ۲۰۲۱ آغاز و تا ۱ آوریل ۲۰۲۲ ادامه داشت نیز در جریان بود.
نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ دبی نیز به فعالیتهای معمول خود ادامه داد و در جشنی از خلاقیت، نوآوری، پیشرفت و فرهنگ بشری قبل از پایان در پایان مارس ۲۰۲۲، همچنان پذیرای مخاطبان خود از سراسر جهان بود.
این کشور طی چند روز گذشته پذیرای تعدادی از رهبران جهان از جمله الهام علیاف، رئیسجمهور آذربایجان، شوکت میرضیایف، رئیسجمهور ازبکستان، قاسم جومارت توکایف، رئیسجمهور قزاقستان و دکتر ویلیام ساموآ روتو، رئیسجمهور کنیا بوده است.
همچنین پل کاگامه رئیسجمهور رواندا، انور ابراهیم نخستوزیر مالزی و کریستوفر لوکسون نخستوزیر نیوزیلند همگی برای شرکت در فعالیتهای «هفته پایداری ابوظبی» و گفتگو با رهبری امارات آمدهاند.
سالگرد این حمله وحشیانه در حالی برگزار میشود که امارات متحده عربی جایگاه پیشرو خود را به عنوان کشوری دارای امنیت، هم در فهرست امنترین شهرها و هم در شاخصهای رقابت جهانی مرتبط با این حوزه، که توسط گزارشهای بینالمللی تأیید شده، حفظ کرده است.
گواهینامههای بینالمللی
امنیت و ثبات از مهمترین دلایلی است که امارات متحده عربی را به مقصدی مطلوب برای زندگی تبدیل میکند. بر اساس «شاخص ایمنی شهر» که توسط وبسایت «Numbeo» منتشر شده است، برای هشتمین سال متوالی، ابوظبی، پایتخت امارات، در فهرست امنترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۴ در رتبه اول قرار گرفت.
در حالی که عجمان، دبی و راسالخیمه براساس همین شاخص به ترتیب در رتبههای چهارم، پنجم و ششم قرار گرفتند.
امارات همچنین در شاخص جهانی قدرت نرم ۲۰۲۴ که ۱۹۳ کشور از سراسر جهان در آن شرکت داشتند، در رتبه دهم قرار گرفت.
این کشور در تمامی شاخصهای اصلی و فرعی به پیشرفتهای چشمگیری دست یافته است که نشاندهنده جایگاه ممتازی است که به دست آورده و آن را به یکی از تاثیرگذارترین و معتبرترین کشورهای جهان تبدیل کرده است.
در میان این شاخصها، امارات در محور «امنیت و ایمنی» رتبه نهم را به خود اختصاص داده است.
موفقیت در این محور حاصل سالها و دههها تلاش و کوشش برای توسعه یک سیستم امنیتی و پلیسی در بالاترین سطح است که به دستیابی به ثبات اجتماعی و گسترش احساس امنیت در همه بخشها کمک میکند
کسب مقام نهم جهانی در محور «ایمنی و امنیت»، کیفیت زندگی در امارات متحده عربی و توانایی آن در فراهم کردن محیطی امن و مثال زدنی برای ساکنان و گردشگران را تایید میکند.
یک میلیون حرکت هوایی؛ یک دستاورد تاریخی
این سالگرد همچنین همزمان با اعلام چند روز پیش از سوی اداره کل هوانوردی کشوری در مورد یک دستاورد بیسابقه است که موقعیت امارات متحده عربی را در بخش هوانوردی جهانی افزایش میدهد، زیرا مرکز ناوبری هوایی شیخ زاید موفق شد از یک میلیون مانع ترافیک هوایی سال ۲۰۲۴ عبور کند.
این سازمان در بیانیهای اعلام کرد که این دستاورد نشاندهنده نقطه عطفی در سفر بخش هوانوردی امارات متحده عربی است که همیشه الگویی از تعالی و نوآوری بوده است.
این موفقیت بزرگ نشاندهنده نقش محوری امارات متحده عربی به عنوان یک قطب جهانی هوانوردی، به لطف موقعیت استراتژیک، زیرساختهای پیشرفته، سیستمهای عملیاتی کارآمد و محیط امن و مطمئن است.
بهترین سال اقتصادی
امارات متحده عربی به سفر توسعه و دستاوردهای اقتصادی خود ادامه میدهد و در راه دستیابی به هدف خود برای بهترین بودن در جهان در سال ۲۰۷۱ است.
۳ سالگرد حمله حوثیها مصادف با پایان سال ۲۰۲۴ است که شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس و نخستوزیر امارات متحده عربی و حاکم دبی، آن را «بهترین سال اقتصادی و توسعهای امارات متحده عربی تایید کرد که از بدو تأسیس تجربه کرده است.»
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم ابراز امیدواری کرد که سال ۲۰۲۵ سال خیر، برکت، رفاه و ثبات برای مردم امارات باشد.
آمار و ارقام:
امارات حضور جهانی خود را تحت رهبری شیخ محمد بن زاید آل نهیان تقویت کرده و بیش از ۱۴۰ موافقتنامه بینالمللی را طی سال ۲۰۲۴ در زمینههای اقتصاد، پایداری، انرژی پاک، فناوری، هوش مصنوعی، امنیت، دفاع، فعالیتهای بشردوستانه بینالمللی امضا کرده است.
تعداد شرکتهای جدید در امارات به ۲۰۰ هزار شرکت جدید در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت.
تجارت خارجی امارات برای اولین بار از ۲.۸ تریلیون درهم گذشت.
ارزش صادرات صنعتی امارات نیز برای اولین بار به ۱۹۰ میلیارد درهم رسید.
۱۵۰ میلیون مسافر از فرودگاههای امارات عبور کردند و امکانات گردشگری آن پذیرای بیش از ۳۰ میلیون مهمان بود.
دولت امارات بیش از ۷۵۰ پروژه و طرح ملی را برای حمایت از روند توسعه و جذب بهترین شایستگیها، استعدادها و سرمایهگذاریها در این کشور راهاندازی کرده است.
انتظار میرود کل سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) این کشور در سال ۲۰۲۴ به ۱۳۰ میلیارد درهم در مقایسه با ۱۱۱ میلیارد درهم در سال ۲۰۲۳ برسد که امارات متحده عربی رتبه اول منطقهای و یازدهم جهانی را در این زمینه دارد.
بر اساس برآوردهای اولیه ملی، برنامههای گردشگری و فرهنگی با پذیرش بیش از ۳۰ میلیون مهمان در هتلهای کشور در سال ۲۰۲۴ که بیش از ۱۰۵ میلیون شب اقامت در هتل داشتهاند، موفقیتهای بیسابقهای کسب کرده و هتلهای کشور در رتبههای بالاترین اشغال جهان در این بخش قرار گرفتند.
هیئت وزیران برای تقویت حضور بینالمللی امارات متحده عربی و تثبیت موقعیت آن در صحنه جهانی، الحاق و تصویب ۱۴۰ موافقتنامه و یادداشت تفاهم بینالمللی با بیش از ۵۵ کشور و سازمان تخصصی در سراسر جهان در زمینههای مختلف را تصویب کرد.