گزارش تصویری | سالگرد انفجار چرنوبیل؛ ۳۵ سال پس از بدترین حادثه اتمی غیرنظامی در جهان
انفجار اتمی چرنوبیل حادثهای فاجعهبار بود که ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ در نیروگاه چرنوبیل در اوکراین رخ داد. انفجار و آتشسوزی در رآکتور شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل باعث پخش مواد رادیواکتیو در بخش بزرگی از غرب شوروی و اروپا شد.
در سالگرد فاجعه چرنوبیل روایتی تصویری از این مکان که اوکراین خواستار ثبت آن در فهرست میراث جهانی یونسکو شده، منتشر گردیده است.
به نقل از گاردین، در سی و پنجمین سالگرد فاجعه هستهای چرنوبیل، «گلب گارانیج»، عکاس رویترز تصاویری را از محوطه نیروگاه هستهای متروکه چرنوبیل ثبت کرده است.
یک نیروگاه هستهای بدون استفاده محصور در میان زمین بایر، آوار و ساختمانهای متروکه چیزی نیست که اغلب مردم از یک میراث جهانی یونسکو در ذهن دارند اما اوکراین خواستار ثبت چرنوبیل در فهرست میراث جهانی یونسکو است.
دولت اوکراین به امید اینکه به رسمیت شناخته شدن چرنوبیل به عنوان میراث جهانی یونسکو بودجه و گردشگران بیشتری برای این مکان فراهم خواهد کرد، روند درخواست اضافه شدن چرنوبیل به این فهرست را آغاز کرده است.
وزیر فرهنگ اوکراین بیان کرده است: «معتقدیم اضافه کردن چرنوبیل به فهرست جهانی یونسکو مهمترین و نخستین قدم به سوی تبدیل کردن این مکان به مقصدی محبوب برای تمام بشریت است.»
تلفات اولیه این حادثه ۳۱ کارگر کارخانه و آتشنشان بود که اغلب به دلیل مشکلات حاد ناشی از تشعشعات جان خود را از دست دادند. هزاران نفر نیز بعدها به دلیل بیماریهای مرتبط با تشعتشات همچون سرطان جانشان را از دست دادند؛ با این حال در مورد شمار دقیق مرگ و آسیبهای جسمی بلندمدت ناشی از این حادثه اختلاف نظر وجود دارد.
در اثر فاجعه چرنوبیل حدود ۵ میلیون نفر آسیب دیدند، ۵ هزار مرکز مسکونی در روسیه و اوکراین با ذرات رادیو اکتیو آلوده شد و با مهاجرت مردم، منطقه خالی از سکنه شد. با وجود گذشت سالها از این حادثه، هنوز آثاری از مواد رادیو اکتیو، جهشهای ژنتیکی، بیماری های کشنده و تولد نوزادان ناقص در منطقه مشاهده میشود.
از حادثه اتمی چرنوبیل به عنوان بدترین حادثه اتمی غیرنظامی در تاریخ جهان نام برده شده است.
در گزارش زیر تصاویری از وضعیت نیروگاه اتمی چرنوبیل، ۳۵ سال بعد از فاجعه انفجار آن را مشاهده میکنید.