افراد مسن بخوانند؛ آنزیم ضد پیری کشف شد
کشف آنزیم ضد پیری به دست دانشمندان دانشگاه ویرجینیا که افزایش طول عمر و تندرستی را تضمین میکند، خبری خوب برای افراد مسن خواهد بود.
از دیرباز تاکنون انسان در پی کشف راز جاودانگی و طول عمر بیشتر بوده و این عطش نسل به نسل در بین ما دست به دست شده و همواره دانشمندان به دنبال پژوهش و تحقیق برای دانستن راز طول عمر بیشتر بودهاند.
اکنون با پیشرفت علم دانستن چنین مسائلی راحتتر از گذشته به نظر میرسد. اخیرا گروهی از دانشمندان دانشگاه ویرجینیا به سرپرستی آیلین جورجلینا اورورک، ماموریتی را برای کشف مکانیزمهای افزایش طول عمر آغاز کردهاند.
به گفته این دانشمندان این ماموریت تا حدودی نتیجهبخش بوده و موفق شدهاند آنزیمی را کشف کنند که روند پیری را آرامتر کند.
جالب اینجاست که این آنزیم، اتانول (الکل رایج موجود در مشروبات الکلی) را از بدن حذف میکند.
پژوهشگران برای کشف این آنزیم به سراغ کرمهای میکروسکوپی رفتند، موجوداتی خاکزی که در کمال تعجب، ۷۰ درصد ژنهای آنها با انسان مشترک است و به همین منظور برای این پژوهش بسیار گزینه مناسبی هستند.
پژوهشگران در حین مطالعه روی این کرمها مکانیزمی به نام «واکنش ضد پیری با واسطه الکل و آلدئید دهیدروژناز» (AMAR) را شناسایی کردند که کوتاهشده آن در زبان سانسکریت به معنی جاودانگی است.
به گفته اورورک، دنبال کردن چنین فرضیه تأیید شدهای مبنی بر اینکه راز طول عمر، فعال شدن فرآیند جوانسازی سلولی به نام اتوفاژی است، در نهایت منجر به کشف مکانیزم ناشناختهای برای افزایش سلامت و طول عمر شده است.
این مکانیزم ضد پیری با فعال کردن یک ژن خاص به نام adh-1 عمل میکند. این ژن با تولید بیشتر آنزیم الکل دهیدروژناز، محصولاتِ جانبیِ سمی چربی بدن یعنی گلیسرول و گلیسرآلدئید را از بین میبرد.
این محصولات جانبی در اثر گذشت زمان و افزایش سن ایجاد میشوند و از بین بردن آنها باعث ایجاد عوارض سلامتی میشود.
این آزمایش نشان داد که کرمهای مورد مطالعه ۵۰ درصد بیشتر عمر کردند و از لحاظ سلامت نیز علائم بیشتری را بروز دادند.
برای اطمینان از صحت عملیات، این آزمایش از سوی پژوهشگران بر روی یک مدل آزمایشگاهی دیگر یعنی مخمرها نیز امتحان شد. این میکروارگانیسم تک سلولی ترکیب ژنتیکی مشترکی با انسان دارد. پژوهشگران در مورد آنها نیز به نتایج مشابهی رسیدند.