۱۷ آوریل روز جهانی خفاشهاست
۱۷ آوریل روز جهانی خفاش است. در واقع این روز به ما یادآوری میکند که خفاشها چقدر در زندگی روزمره ما دارای نقش مؤثرند
۱۷ آوریل روز جهانی خفاش است. در واقع این روز به ما یادآوری میکند که خفاشها چقدر در زندگی روزمره ما دارای نقش مؤثرند.
به نقل نشنال دیلی کلندر، ۱۷ آوریل روز جهانی قدردانی از خفاشهاست. آوریل همچنین بهترین زمان برای مشاهده خفاشهاست. میدانید چرا؟؛ چون این فصل زمان اتمام خواب زمستانی و آغاز بیدار شدن آنهاست.
خفاشها مهمترین حشره کشهای طبیعی دنیاند. چون ۷۰ درصد خفاشهای تمام جهان حشره خوارند. هر خفاش در هر ساعت توانایی دارد تا ۱۰۰۰ پشه را بخورند و انسانها و دامها را از شر آزار این حشره نجات دهند.
چند نكته مهم درباره خفاشها و تاثیر آنها بر طبیعت و زندگی انسان
- برخی از گونههای خفاشها تا ۴۰ سال عمر میکنند.
- خفاشها میتوانند در تاریکی ببینند و از حس شنوایی قدرتمند خود استفاده کنند.
- توانایی یک خفاش در پرواز آنها را منحصر به فرد میکند. در دنیای پستانداران، فقط خفاشها به طور طبیعی قادر به پرواز واقعی و پایدارند.
- بیش از ۱۲۰۰ گونه از خفاشهای شناخته شده وجود دارد.
- تقریبا ۷۰ درصد خفاشها حشره خوارند.
- خفاشها در اندازههای مختلف رشد میکنند. یکی از بزرگترین خفاشها خفاش «روباهپرنده غولپیکر پسگردن طلایی» Giant golden-crowned flying fox با وزن حداکثر ۴ پوند با طول بال تا ۵ پا، ۷ اینچ است.
- در کنار راکون و سمور آبی، خفاشها تمیزترین پستانداران دنیا محسوب میشوند.
- یک کلونی از ۱۵۰ خفاش بزرگ براون هر تابستان از کشاورزان در برابر ۳۳ میلیون یا بیشتر کرم ریشه محافظت میکند.
خفاشها و کرونا
کرونا و انگشت اتهام به سمت خفاشها نگاه به این موجود زنده را از دو ماه پیش تغییر دادهاست. برخی منابع خفاش را عامل ایجاد کرونا و انتقال آن به انسان میدانند اما برخی محققان بر اساس پژوهشهای خود نگاه دیگری به این موضوع دارند که سبب میشود نگاه به خفاشها دیگر منفی نباشد.
غلامرضا فرنوش، غلامحسین علیشیری، سید رضا حسینی ذیجود و علیرضا جلالی فراهانی در یک مطالعه، مروری به پژوهشهایی که مرتبط با کروناویروس در جهان انجام شده داشتهاند. در بخشی از مقاله این محققان آمدهاست: «بررسی اپیدمیولوژیک موارد ابتلا به پنومونی کروناویروس (کووید – ۱۹) نشان داد که بسیاری از موارد، در معرض بازار غذاهای دریایی هانان Huanan در ووهان چین قرار داشتهاند».
گزارش سازمان جهانی بهداشت نیز بیان میکند که کروناویروس (کووید – ۱۹) در نمونههای محیطی جمعآوری شده از بازار غذاهای دریایی هانان تشخیص داده شدهاست. اما هنوز به طور کامل مشخص نشده که چه گونههای خاصی از حیوانات حامل این ویروس باشند. ۳۳ مورد از ۵۸۵ نمونه زیست محیطی موجود در بازار غذاهای دریایی هانان برای (کووید – ۱۹) مثبت بودند. برخی از این موارد شامل انواع حیوانات زنده مانند جوجه تیغی، گورکن، مار، لاکپشت، پرنده و احتمالا مورچه خوارند اما خفاشها را در بر نمیگیرد.