هنرمندانی که بیصدا شدند؛ سلین دیون تا ادل
در چند سال اخیر بیماریهایی نظیر سرطان یا آسیبهای حنجره، باعث شده تا برخی هنرمندان پرطرفدار در حوزه موسیقی و سینمای جهان صدای خود را به طور دائم یا موقت از دست بدهند و از دنیای هنر دور بمانند.
یکی از مشهورترین هنرمندانی که این روزها خبر بیماری سندروم Stiff person و از دست دادن حنجرهاش طرفدارانش را شوکه کرد، سلین دیون بود. خواننده ۵۵ سالهای که آثار ماندگاری نظیر تایتانیک را اجرا کرده و یکی از دلایل ماندگار شدن این فیلم بوده، اکنون به دلیل ابتلا به این سندروم و التهاب و از دست دادن تارهای صوتی خود، دیگر قادر به خواندن نخواهد بود.
در این سندروم که از بین ۱ میلیون نفر یک نفر را درگیر میکند عضلات دچار انقبضات ناگهانی و عمدتا دردناک میشوند، در کنار آن قدرت تکلم کاسته شده و دو بینی نیز ایجاد میشود.
جولی اندروز دیگر هنرمندی است که در سال ۱۹۹۷، در بیمارستان بستری شد تا ندولهای غیر سرطانی را از گلویش خارج کند. اما او با آسیب دائمی از زیر عمل جراحی بیرون آمد که خاصیت آواز خوانی او را از بین برد و ریتم صحبت کردنش را تند کرد.
لیونل ریچی یکی از خوانندگان مشهوری است که با خوش شانسی بیماری حنجرهاش را شکست داد و تنها در یک مقطع بخاطر مشکل حاد حنجره از موسیقی فاصله گرفت و روزهای سیاهی را پشت سر گذاشت که حتی اجازه نداد طرفدارانش این روزها را ببینند.
او در اوایل دهه ۹۰، برای درمان این بیماری ناشناخته چهار عمل جراحی جداگانه انجام داد و در این مورد عنوان کرد: «من واقعاً فکر نمیکردم که روزی این بیماری تمام شود.»
دو خواننده مشهور دیگری که به طور مقطعی با مشکل حنجره مواجه شدند و به اجبار از صحنه فاصله گرفتند ادل خواننده و ترانهسرای انگلیسی و سم اسمیت بودند.
ادل در سال ۲۰۱۱ مجبور به جراحی گره صوتی شد تا برای چندین هفته ساکت بماند و تور کنسرتهای خود را لغو کند.
سم اسمیت نیز مانند ادل مجبور به عمل جراحی تارهای صوتی خود شد. او پس از این که در اواخر آوریل ۲۰۱۵ طی اجرایی در شهر سیدنی استرالیا دچار خونریزی تارهای صوتی شد، مجبور به لغو برنامهها و کنسرتهایش در استرالیا شد. او در همان سال عمل کرد و به مدت چندین ماه از خوانندگی منع شد.
مگان ترینر یکی از خوانندگانی است که پس از دو عمل جراحی تارهای صوتی در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۸ به معنای واقعی لال شد و در دوران نقاهت با زبان اشاره صحبت میکرد.