عجیب اما واقعی؛ نوزادی در انگلیس که دو بار به دنیا آمد! (+تصاویر)

در اتفاقی بسیار نادر، یک مادر انگلیسی بهتازگی تجربه عجیب زایمان خود را روایت کرده که طی آن نوزاد پسرش دو بار به دنیا آمد؛ یکبار در ۲۷ هفتگی و یکبار در ۳۸ هفتگی!
لیزا کافی ۲۳ ساله اهل شهرستان کنت در انگلیس شش ماهه حامله بود که به عنوان مراقبتهای بارداری، سونوگرافی انجام داد.
سونوگرافی نشان میداد که جنین به یک نقص مادرزادی به نام «اسپینا بیفیدا» یا مُهرهشِکاف مبتلا بوده که باعث نقص در رشد ستون فقرات و نخاع میشود و سلامتیاش در خطر میباشد، از این رو پزشکان تصمیم گرفتند تا با خارج کردن جنین از شکم مادر، او را مورد عمل جراحی قرار دهند.
عمل جراحی کاملاً موفقیت امیز بوده و پزشکان پس از آن، جنین ۲۷ هفتگی را مجدداً در رحم مادر قرار دادند، و در هفته ۳۸ام با سزارین لوکا برای دومین بار به دنیا آمد.
پس از هشت روز مراقبت ویژه در بخش نوزادان، لیزا توانست لوکا را به خانه بیاورد.
به گفته پزشکان، سختترین بخش کار، برداشتن کودک بدون آسیب زدن به رحم مادر بود.
با این حال، پزشکان به خانواده لوکا اطلاع دادند که احتمال دارد او نتواند راه برود. همچنین چندین جراحی برای ترمیم آسیبهای مغزی و نخاعی لوکا انجام شد.
اکنون، لوکا تنها یک زخم کوچک روی پشت خود دارد و با شرایطی به نام «ناهنجاری کیاری» دست و پنجه نرم میکند که در آن بخشی از مغز به نام مُخچه به کانال نخاعی رانده میشود.
وضعیت جسمانی لوکا که حالا یک ساله شده، با کمک جلسات فیزیوتراپی در حال پیشرفت است و این موضوع به خانواده اش امید میدهد. لیزا در این باره گفته است: مخچه او در حال بهبود است. اگرچه مقداری مایع در مغزش وجود دارد، اما پایدار است و نیازی به تخلیه ندارد.
لیزا افزود: امآرآی بعدی او در دو سالگی اش انجام میشود. لوکا واقعاً پسر شگفتانگیزی است و ما از پیشرفتهایی که داشته بسیار خوشحالیم. من بسیار شکرگزارم که این جراحی به او فرصتی داده تا شاید یک روز بتواند راه برود.
بیماری اسپینا بیفیدا زمانی رخ میدهد که ستون فقرات و نخاع بهطور طبیعی در طول رشد در رحم شکل نمیگیرند.
در طول رشد جنین، معمولا لوله عصبی/نخاع تا هفته ۲۸ بارداری شکل گرفته و بسته میشود.
اما در نوزادان مبتلا به اسپینا بیفیدا، این لوله به درستی بسته نمیشود و هنوز علت دقیق آن برای دانشمندان مشخص نیست.
در نتیجه، این نوزادان با شکافی در مهرههایشان به دنیا میآیند که بسته به شدت بیماری، ممکن است که بخشی از نخاع از آن خارج شود.
بهطور معمول، جراحان این نقصها را پس از تولد ترمیم میکنند. اما این جراحیها در موارد نادری میتوانند در حالی که نوزاد هنوز در رحم است، انجام شوند.
دکتر هانا پاتل، پزشک عمومی، درباره این جراحیهای پیشرفته گفته است: این نوع جراحی نادر است؛ تنها در یک مورد از هزار بارداری چنین عملی انجام میشود.