حملات سایبری دوطرفه بین ایران و اسرائیل
رسانههای اسرائیلی روز دوشنبه گزارش دادند که تلآویو و تهران با مبادله حملات سایبری یکدیگر را غافلگیر کردند که این اتفاق منجر به اختلال در بسیاری از مؤسسات در ایران و اسرائیل و سرقت محتوای آنها شد.
در جدیدترین این حملات، آژانس امنیت سایبری اسرائیل اعلام کرد که ایران و حزبالله در پشت حمله سایبری به مرکز پزشکی زیو در سافد در شمال اسرائیل بودند.
وی افزود که مهاجمان توانستند «اطلاعات حساس بهداشتی» را به دست آورند، اما تلاش برای ایجاد اختلال در کار بیمارستان خنثی شد. وی اظهار داشت که این تلاش ماه گذشته رخ داده است.
در بیانیه این آژانس آمده است: «در تلاشهای مشترک بین آژانس امنیت سایبری، ارتش اسرائیل، سرویس امنیتی شین بت، وزارت بهداشت و تیمهای بیمارستانی، این حمله قبل از رسیدن به هدف خود برای ایجاد اختلال در عملکرد بیمارستان و آسیب رساندن به سیستم مراقبت از بیمارها در بیمارستان خنثی شد.»
پمپ بنزینهای ایران
رسانههای ایران نیز امروز دوشنبه گزارش دادند که در بسیاری از پمپ بنزینها در سراسر کشور، به ویژه تهران، سیستمها قطع شده و سوخترسانی با مشکل مواجه شده که بدون ارائه جزئیات بیشتر در این خصوص اعلام شد دلیل این اتفاق به نظر میرسد یک مشکل نرمافزاری باشد.
سخنگوی انجمن جایگاههای بنزین ایران گفت: «تأیید شده است که مشکل نرمافزاری در سیستم سوخت برخی از جایگاههای کشور رخ داده و کارشناسان در حال حاضر در حال رفع مشکل هستند.»
این آژانس اضافه کرد که احتمال قرار گرفتن سیستمها در معرض حمله سایبری هنوز رد نشده است.
تلویزیون دولتی ایران نیز اعلام کرد: «نزدیک به ۷۰ درصد پمپ بنزینها در نتیجه حملات الکترونیکی مختل شدهاند.»
دیری نگذشت که رادیو ارتش اسرائیل اعلام کرد که یک گروه هکر مرتبط با اسرائیل مسئولیت حمله در قلب ایران را بر عهده گرفته است.
رادیو ارتش گفت که گروهی که خود را «پرنده درنده» مینامد شواهدی از انجام این حمله منتشر کرده است.
این گروه در گذشته به صورت فرضی به ایران حمله کرده و در اواخر سال ۲۰۲۱، طی یک حمله سایبری بزرگ باعث اختلال در فروش بنزین یارانهای در ایران شد که منجر به ایجاد صفهای طولانی در مقابل جایگاهها در سراسر کشور شد.