کودک دوساله بریتانیایی به جوانترین عضو تاریخ «منسا» تبدیل شد

یک کودک بریتانیایی با نام جوزف هریس-برتیل در سن دو سال و ۱۸۲ روزگی به عنوان جوانترین عضو تاریخ منسا، قدیمیترین و بزرگترین انجمن افراد دارای بهره هوشی بالا در جهان پذیرفته شده است.
برای عضویت در این انجمن، فرد باید دارای بهره هوشی دستکم ۱۳۲ باشد، رقمی که او را در میان دو درصد برتر جمعیت جهان قرار میدهد.
جوزف از همان ماههای نخست زندگی نشانههایی از توانمندیهای ویژه نشان داده است. مادرش، دکتر رز هریس-برتیل میگوید که او در پنجهفتگی غلت زده، در هفتماهگی اولین کلمهاش را گفته و در یک سال و نه ماهگی نخستین کتابش را از ابتدا تا انتها با صدای بلند خوانده است. او در دو سال و سهماهگی میتوانسته بهمدت ۱۰ دقیقه بدون وقفه با صدای بلند بخواند، تا بیش از عدد ۱۰۰ را رو به جلو و عقب بشمارد و تا عدد ۱۰ را به پنج زبان مختلف بشمارد.
پیش از جوزف، جوانترین عضو دختر این انجمن، ایلا مکناب بود که در سن دو سال و ۱۹۵ روزگی به منسا پیوسته بود.
پدر و مادر جوزف که هر دو ۳۹ ساله هستند، در حوزه دانشگاهی فعالیت دارند. پدر او، دیوید، مدرس ارشد دانشگاه سنت اندروز و مادرش رز، مدرس افتخاری و مدیر تحریریه کتابخانه علوم انسانی آزاد است.
رز توضیح داده است که جوزف علاقهمند به یادگیری کد مورس، الفبای یونانی و جدول تناوبی عناصر است. به گفته او، جوزف "همیشه به یادگیری بیشتر مشتاق است و چالشها را دوست دارد." والدینش میگویند اگرچه او در صدک ۹۸ قرار دارد، هنوز متوجه هوش بالای خود نیست. رز همچنین گفته است که جوزف "مهربان، کنجکاو، بااعتمادبهنفس و بسیار مصمم است."
خانواده او پس از مشاهده پیشرفت سریع در مهارت خواندنش، تصمیم گرفتند با منسا تماس بگیرند تا منابع حمایتی بیشتری دریافت کنند. رز امیدوار است داستان جوزف آگاهی بیشتری درباره نیازهای کودکان با استعداد بالا ایجاد کند و تأکید دارد که این کودکان نیز برای رشد صحیح نیازمند محیطی مناسب و درک درست هستند.
به گفته رز، "همه نیاز به محرکهای مناسب دارند و متأسفانه، استعدادهای خاص میتوانند در فشارهای ناشی از سازگاری با محیطهای ناهماهنگ کمرنگ شوند."