لایحه بودجه ۱۴۰۰..کرونا در بودجه نیست
دولت ایران در بودجه پیشنهادی ۱۴۰۰ به نام بنیاد «قاسم سلیمانی» یک ردیف بودجه در نظر گرفته در حالی که برای مقابله با ویروس کرونا و تأمین واکسن آن از کشورهای توسعه یافته، به همان ردیف بودجه سلامت اکتفا کرده است.
بر اساس گزارش کیهان لندن، دولت ایران لایحه بودجه پیشنهادی برای سال ۱۴۰۰ را به مجلس شورای ایران فرستاد. و بر اساس این لایحه، «بنیاد فرهنگی قاسم سلیمانی» در سال آینده بودجهای معادل ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات هزینهای دستگاههای اجرائی دریافت خواهد کرد، در حالی که بودجه پیشنهادی دولت برای مقابله با کرونا در قالب همان بودجه کلی سلامت خلاصه میشود.
به نقل از کیهان لندن، حمید پوراصغری معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی در یک نشست خبری امروز ۱۶ آذر اعلام کرد که بودجه پیشنهادی دولت برای مقابله با کرونا در قالب همان بودجه کلی سلامت خلاصه میشود، همچنین گفت: دولت در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۰، اعتبارات هزینههای درمان شامل دارو و واکسن را با توجه به شیوع ویروس کرونا از ۳۴هزار میلیارد به ۷۷هزار میلیارد افزایش داده است.
مردم ایران، بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۰ به معنای نادیده گرفتن سلامت و جان جامعه توصیف کردند. این هم در شرایطی که بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده با تخصیص بودجه خاصی به نهادهایی از قبیل بنیاد «قاسم سلیمانی» صدای اعتراض مردم را بلند کرده است.
گفتنی است که این بنیاد بیشتر بر تولید کلیپهای تصویری و انتشار عکس و فیلم از قاسم سلیمانی با تیتر «مکتب حاج قاسم» متمرکز است.
با وجود همه انتقادهای به ناکارآمدی بودجه از جمله بیتوجهی کامل به بحران کرونا، حسن روحانی رئیس دولت در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت امروز یکشنبه ۱۶ آذر مدعی شد: لایحه بودجه با نگاه واقعبینانه و منطبق بر نیازهای جامعه و مردم، تدوین و تنظیم شده است.
پیشتر، علیرضا محجوب نماینده مجلس و عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۹ در ۲۸ اسفند ماه سال گذشته، درباره تخصیص ردیف بودجه برای مسائل مربوط به کرونا، گفته بود: هیچ چیزی در قانون بودجه راجع به کرونا وجود ندارد؛ چه در زمانی که پیشنویس لایحه توسط دولت آماده شد و چه زمانی که بودجه در کمیسیون در حال بررسی بود، موضوع کرونا مطرح نشده بود و حتی در صحن علنی مجال این مباحث وجود نداشت و در پیشنهادات هم مطرح نشد.
اکنون ایران با کمبود گستردهی تختهای بیمارستانی به ویژه در تهران مواجه است. در کل کشور به ازای هر ۱۱۰۰ نفر فقط یک خانه بهداشت و در تهران به ازای هر ۳۳۰۰ نفر یک خانه بهداشت وجود دارد. همچنین به ازای هر ۱۰هزار نفر یک مرکز درمانی برای خدماترسانی در کل کشور وجود دارد که این میزان در تهران به ازای هر ۵۲ هزار نفر است.