مصرف زیاد قهوه چه بلایی سر بدن ما میآورد؟
قهوه به عنوان دومین نوشیدنی پرمصرف کافئین پس از نوشیدنیهای انرژیزا شناخته میشود.
برای بسیاری از مردم نمیتوانند روزشان را بدون نوشیدن یک فنجان قهوه شروع کنند. اما آیا میدانید که مصرف بیش از حد قهوه میتواند منجر به مسمومیت با کافئین شود؟
مسمومیت با کافئین چیست؟
کافئینیسم یا مسمومیت با کافئین حالت مسمومیت ناشی از مصرف زیاد کافئین است. این مسمومیت انواع علائم جسمی و روحی ناخوشایند مرتبط با مصرف مقادیر بسیار زیاد کافئین را شامل میشود.
به گزارش سیانان، این نوع مسمومیت زمانی اتفاق میافتد که مقدار این کافئین در بدن فرد به میزان خطرناکی برسد. این مسمومیت طیفی از عوارض ناخوشایند مانند لرزش دستان، بالا رفتن ضربان قلب، مشکلات گوارشی، افزایش ادرار، مشکلات تنفسی و تشنج را به دنبال دارد.
علائم دیگری هم از این مسمومیت مانند اضطراب، توهم، میگرن و تورم مغزی نیز ممکن است ظاهر شوند.
بر اساس این گزارش، مرگ ناشی از مسمومیت با کافئین بسیار نادر است و معمولاً به مصرف داروهای حاوی کافئین با دوز بالا مربوط میشود.
بهرغم نادر بودن، احتمال مسمومیت با کافئینــ در صورت مصرف بدون ملاحظهــ همیشه وجود دارد. شناخت علائم و عوامل هشداردهنده مصرف بیش از حد کافئین، میتواند به جلوگیری از آن کمک کند.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای بزرگسالان سالم تا ۴۰۰ میلیگرم کافئین در روز را حد مجاز تعریف میکند که معادل چهار یا پنج فنجان قهوه است.
ارین پالینسکی وید، متخصص تغذیه از نیوجرسی، میگوید: «مصرف کمی بیشتر از ۴۰۰ میلیگرم موجب مرگ یا آسیب دائمی نمیشود، اما در بزرگسالان معمولی احساس اضطراب را افزایش میدهد و تحریکپذیری را بیشتر خواهد کرد.»
به گزارش سیانان، آثار جدیتر مسمومیت با کافئین زمانی ظاهر میشود که فرد ۱۲۰۰ میلیگرم یعنی حدود ۱۲ فنجان قهوه مصرف کند.