عاقبت تلخ فرار از ارتش؛ اسارت ۳۹ ساله این آمریکایی در کره شمالی
«چارلز رابرت جنکینز» پس از شنیدن این خبر که ممکن است برای جنگ ویتنام اعزام شود، نقشهای برای فرار از ارتش ایالات متحده کشید.
در طول جنگ سرد، تعداد قابل توجهی از آمریکاییها با هدف انتقال اسرار فنی و نظامی به مسکو، از برقراری ارتباط با شوروی تردید نکردند.
در همین حال، داستان یک سرباز آمریکایی که «چارلز رابرت جنکینز» نام دارد، به عنوان یکی از عجیب ترین داستانهای فرار از ارتش در تاریخ آمریکا طبقه بندی میشود.
این سرباز آمریکایی در ژانویه ۱۹۶۵ و در اوج جنگ سرد از مرز دو کره عبور کرد تا وارد خاک کره شمالی متحد مسکو شود و برای مدتی نزدیک به چهل سال در آنجا زندانی بود.
او نگران آن بود که برای جنگ به ویتنام اعزام شود و حدس میزد که در صورت فرار به کره شمالی به زودی او را به آمریکا مسترد خواهند کرد.
با چنین ذهنیتی سفر پر مخاطرهای را شروع کرد که زندگی او را برای همیشه دگرگون ساخت.
پس از دستگیر شدن توسط نظامیان کره شمالی او ۳۹ سال بعدی زندگی خود را در آن کشور در حالت نیمه اسارت طی کرد.
ماموران کره شمالی در زندان با جنکینز با ضرب و شتم و توهین رفتار و وی را مجبور میکردند زندگی نامه، سخنان و دستاوردهای «کیم ایل سونگ» رهبر کره شمالی را حفظ کند.
در سال ۱۹۷۲ به «چارلز رابرت جنکینز» تابعیت کره شمالی اعطا شد و در همان زمان خانهای به دست آورد که با سیم خاردار حصار شده بود و باز هم زیر نظر پلیس کره شمالی قرار میگرفت.
در سال ۱۹۸۰، این سرباز آمریکایی فراری مجبور شد با «هیتومی سوگا» یک پرستار ژاپنی که توسط کره شمالی ربوده شده بود، ازدواج کند.
پس از امضای توافقنامه همکاری بین توکیو و پیونگ یانگ در سال ۲۰۰۲، به «هیتومی سوگا» اجازه داده شد تا از کره شمالی برای بازدید از ژاپن خارج شود. پس از ورود به توکیو، سوگا ترجیح داد به کره شمالی برنگردد و در همان زمان با مقامات آمریکایی تماس گرفت تا از آزادی شوهرش اطمینان حاصل کند.
در سال ۲۰۰۴، کره شمالی به «چارلز رابرت جنکینز» اجازه داد تا کشور را ترک کند تا با همسرش در اندونزی ملاقات کند. در پی آن جنکینز پس از گذراندن ۳۹ سال تحت نظارت شدید در کره شمالی، آزادی خود را به دست آورد.
پس از بازگشت به ایالات متحده آمریکا، «چارلز رابرت جنکینز» در نوامبر ۲۰۰۴ در در یک دادگاه محاکمه شد. او در آنجا به فرار از خدمت و کمک به دشمن از طریق آموزش دادن زبان انگلیسی اعتراف کرد. به همین دلیل او به ۶ ماه حبس محکوم شد که بعداً یک ماه کاهش یافت.
علاوه بر این، جنکینز تمام حقوق عقب افتاده خود را از دست داد و از ارتش اخراج شد.
بعداً جنکینز پس از حدود ۲۵ روز آزاد شد و مقامات آمریکایی موافقت کردند که غرامت مالی برای مدتی که او صرف خدمت کرده است به او بدهند.
پس از آن، «چارلز رابرت جنکینز» به ژاپن مهاجرت کرد و چند سال قبل از مرگ در سال ۲۰۱۷ در آنجا زندگی کرد.
«چارلز رابرت جنکینز» در خاطرات خود از آن دوران که در سال ۲۰۰۹ با عنوان «کمونیست اجباری» منتشر شد، یادآوری میکند که آنها برای فرار از ملالت یکنواختی و برای «تفریح و سرگرم کردن خود» گاه کارهای خطرناکی میکردند: مثل «دزدیدن اموال دولتی، و یا کوهنوردهای کله خرانه و آویزان شدن به صخرههای لبه پرتگاه.»
او نوشت: «این قبیل کارها تنها راه گریز از آن شرایط بود، چون ما احساس میکردیم که داریم میمیریم.»
مثل تمام شهروندان کره شمالی برای این آمریکاییها نیز «راهنما» هایی تعیین شده بود تا جلسات منظم انتقاد از خود را اجرا و از این طریق آنها را کنترل کنند.
«چارلز رابرت جنکینز» همچنین گفت: «آن حرامزادههای بیرحم چنان از من و بقیه آمریکاییها متنفر بودند که حاضر نبودند با ما مثل انسان رفتار کنند و زندگی ما را مثل جهنم کرده بودند.»