پرواز اولین هواپیمای مسافربری چین در نمایشگاه سنگاپور! (+تصاویر)
اولین هواپیمای مسافربری ساخت چین برای نخستین بار در عرصه بینالمللی در جریان برگزاری بزرگترین نمایشگاه صنعت هوایی آسیا در سنگاپور به پرواز درآمد.
شرکت هواپیمایی تجاری چین روز سه شنبه ۲۰ فوریه اعلام کرد که دو فروند هواپیمای مسافربری بزرگ «سی۹۱۹» (C919) چین به همراه سه فروند هواپیمای مسافربری «اِی آر جی ۲۱» (ARJ21) در نخستین روز و همزمان با گشایش نمایشگاه هوایی سنگاپور که از ۲۰ تا ۲۵ فوریه برگزار میشود برای اولین بار به نمایش درآمدند.
رقیب چینی برای هواپیماهای مسافربری ایرباس و بوئینگ، سی۹۱۹ با بدنه باریک که توسط شرکت هواپیماهای تجاری چین کوماک (Comac) ساخته شده است اولین سفر خود را به خارج از قلمرو چین انجام داد و در نمایشگاه هوایی سنگاپور در روز سهشنبه (۲۰ فوریه) پرواز کرد.
چین از تیانهه-۳، سریعترین ابرکامپیوتر جهان، رونمایی کرد
C۹۱۹ تا روز یکشنبه (۱۸ فوریه) فقط در خطوط هوایی داخلی چین پرواز کرده و اخیرا برای نخستین بار در نمایشگاه هوایی سنگاپور خارج از چین نخستین پرواز خارجی خود را تجربه کرد.
کار طراحی و ساخت سی ۹۱۹ از سال ۲۰۰۸ شروع شد و پس از سالها سرمایهگذاری در نهایت در سال ۲۰۱۵ نمونه اولیه این هواپیما رونمایی شد اما ۲ سال دیگر زمان نیاز بود تا هواپیما در آسمان به پرواز درآید.
سی ۹۱۹ برای نخستین بار در سال ۲۰۲۳ به صورت رسمی وارد خطوط هوایی داخلی چین شد و اقدام به جابهجایی مسافر کرد.
این هواپیما فقط در داخل چین گواهینامه دارد و اولین هواپیمای سی۹۱۹ اولین پرواز مسافری خود را در ماه مه ۲۰۲۳ انجام داد. تاکنون ۴ فروند از این هواپیما به خطوط هوایی مختلف تحویل داده شده که بیش از ۱۱۰ هزار مسافر را با امنیت جابه جا کردهاند.
به گفته شرکت هواپیمایی تجاری چین، هواپیمای مسافربری سی ۹۱۹ با ظرفیت ۱۵۸ تا ۱۹۲مسافر، قابلیت پرواز در مسافتی بین ۴۰۷۵ تا ۵۵۵۵ کیلومتر را دارد.
این هواپیما را گروه صنعتی هواپیماهای تجاری چین کوماک (COMAC) طراحی کرده و ساخته است.
ویدئو | پرواز اولین ماشین مسابقهی پرندهی جهان
هواپیمای سی۹۱۹ رقیب هواپیماهای ایرباس اروپا و مدل مکس هفتصد و سی و هفت (۷۳۷ MAX) بوئینگ آمریکا نیز خواهد بود؛ چرا که شرکت هواپیماسازی بوئینگ پس از حادثه مربوط به ایمنی همچنان در وضعیت آشفتهای بسر میبرد.
رسانههای چینی ماه گذشته گزارش دادند که شرکت هواپیمایی چین دهها میلیارد یوان را طی ۳ تا ۵ سال آینده برای توسعه ظرفیت تولید سی۹۱۹ سرمایه گذاری خواهد کرد.
مقام هوانوردی چین ماه گذشته اعلام کرد که در سال جاری اعتبار آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا را برای سی۹۱۹ دنبال خواهد کرد، روندی که در سال ۲۰۱۸ آغاز شد.