چین گورخرماهی به فضا میفرستد!
چینیها قصد دارند برای تحقیق در مورد تعامل بین ماهی و میکروارگانیسمها در یک اکوسیستم بسته کوچک یک گورخرماهی را به مدار ایستگاه فضایی «تیانگونگ» چین بفرستند.
«ژانگ وی» دستیار فرمانده کل سیستم کاربردی سرنشیندار فضایی چین، در مورد آزمایشی که به پژوهش در مورد از دست دادن استخوان در فضانوردان نیز کمک خواهد کرد، در جریان سمینار درخواست پروژه علمی و کاربردی ایستگاه فضایی در پکن، بدون اشاره به جدول زمانی این آزمایش و دستگاه آبی آن، در مورد این پروژه بصورت کلی با رسانههای چینی صحبت کرد.
پیش از این پروژه، در سال ۲۰۱۲ نیز «زیستگاه آبی ناسا»(AQH) برای مطالعه چگونگی تاثیر ریزگرانش بر حیات دریایی، یک ماهی به نام «مداکا» از جمله ماهیهای زیستگاه آب شیرین با اصالتی ژاپنی، را به «ایستگاه فضایی بینالمللی» فرستاده بود.
همچنین در سال ۱۹۷۶، اتحاد جماهیر شوروی در مأموریتی به نام «سایوز ۲۱» یم گورخرماهی را به ایستگاه فضایی «سالیوت ۵» فرستاد. فضانوردان شوروی در این آزمایش متوجه شدند که گورخرماهی برخی از رفتارهای خود در واکنش به زندگی در ریزگرانش را تغییر میدهد.
اولین حیوان در سال ۱۹۴۷ به فضا فرستاده شد و پس از آن در سال ۱۹۵۷ میلادی «لایکا» سگ فضانورد شوروی در پروازی معروفتر با فضاپیمای «اسپوتنیک ۲» به ایستگاه فضایی پرتاب شد که به دلیل گرمای بیش از حد، تنها چند ساعت پس از پرواز از دنیا رفت.