مقابله ایران با وسایل جلوگیری از بارداری، بیماریهای مقاربتی را افزایش میدهد
کارشناسان معتقدند جلوگیری حکومت ایران از دسترسی عموم مردم به وسایل پیشگیری از بارداری میتواند موجب گسترش بیماریهای مقاربتی در سطح جامعه شود.
در طرح «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» که اخیرا به تصویب مجلس ایران رسید، ارائه رایگان وسایل جلوگیری از بارداری ممنوع شده و با حذف یارانه از روی این اجناس، قیمت آنها در داروخانه ها سر به فلک کشیده است.
یکی از مهمترین مسائلی که در این طرح به آن اشاره شده است، ممانعت از ارائه رایگان وسائل جلوگیری از بارداری در مراکز بهداشت و حذف یارانه این اجناس بوده، اما این نکته فراموش شده که تنها فایده استفاده از این وسائل در روابط زناشویی، جلوگیری از بارداری نیست.
از این پس با کاهش دسترسی به این وسایل و گران شدن آنها در داروخانهها، بسیاری از مردم ایران که در وضعیت اقتصادی نامناسبی قرار دارند، توان تهیه و خرید این وسایل را نخواهند داشت. در نتیجه به دلیل عدم رعایت بهداشت جنسی، باید انتظار گسترش انواع بیماری های مقاربتی را داشته باشیم.
سرطان دهانه رحم از شایع ترین و دردناک ترین این بیماری هاست که باعث عدم فرزندآوری نیز می شود.
از زگیل تناسلی می توان به عنوان دیگر بیماری مقاربتی نام برد که متخصصین مجاری اداری و تناسلی معتقدند ۵۰ درصد جمعیت فعال جنسی ایران به طور ندانسته و ناآگاه دچار این بیماری هستند.
هزینه واکسیناسیون در برابر این بیماری را از یک میلیون و دویست تا یک میلیون و پانصد هزار تومان تخمین میزنند. با این حال، اگر وسائل جلوگیری و رعایت بهداشت جنسی در دسترس همگان باشد با حداقل هزینه میتوان از آن جلوگیری کرد.
این طرح بدون در نظر گرفتن این مسائل تصویب شد و اکنون، دولت و مردم باید منتظر بمانند تا در اثر این قبیل بیماری های مقاربتی، آمار عدم باروری، بهم ریختن زندگی زوج ها و طلاق بالاتر رود.