همه چیز درباره بارداری با اسپرم اهدایی
زوجهایی که به دلیل ناتوانی مرد با مشکل ناباروری مواجه هستند، میتوانند از اسپرم اهدایی استفاده کنند، اما نوزاد حاصل از لقاح به این شکل ممکن است از لحاظ بیولوژیکی شبیه به فرد اهداکننده شود.
در این فرآیند صلاحیت فرد اهدا کننده با انجام یک سری آزمایشات مشخص میشود. مشخص شدن گروه خونی، آنالیز اسپرم، چکاپ کامل برای اطمینان از نداشتن بیماریهای مسری مثل ایدز و هپاتیت و بیماریهای وراثتی، عدم اعتیاد به مخدر یا الکل و البته سن فرد که باید ۱۸ تا ۳۹ سال داشته باشد از جمله مواردی است که هنگام اهدای اسپرم مورد ارزیابی قرار میگیرد. در این موارد تجرد یا تأهل فرد اهداکننده اهمیتی ندارد.
همچنین در خصوص فرد دریافت کننده، پزشک در شرایط خاص و نهایی که از فرد قطع امید کرده و به ناکارآمد بودن اسپرمهای مرد یقین پیدا کرده یا در شرایطی که فرد دارای بیماری صعبالعلاج بوده و تمامی مراحل درمان او شکست خورده باشد، مجاز است استفاده از اسپرم اهدایی را تجویز نماید.
در ارتباط با استفاده از اسپرم اهدایی برای باروری از لحاظ شرعی در بین علما نظرات گوناگونی وجود دارد. برخی از علما معتقدند اگر فرد دریافت کننده و اهدا کننده یکدیگر را رؤیت نکرده باشند و حرام مانند لمس بدن و مشاهده موی سر و... بینشان صورت نگرفته باشد از لحاظ شرعی مشکلی ندارد، برخی نیز آن را نفی میکنند، اما چیزی که بدیهی است همسر زن، پدر بیولوژیک فرزند محسوب نمیشود.