رئیس کاپ ۲۸ از همه کشورها میخواهد که به تعهد جهانی خنککننده بپیوندند
دکتر سلطان احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته و رئیس منتخب کنفرانس کاپ ۲۸، تأیید کرد که در راستای چشمانداز رهبری امارات متحده عربی، مایل به تقویت همکاری با دوستان و شرکای کنونی در جهت حفظ نظم فعلی برای دستیابی به ساخت آیندهای بهتر است.
رئیس منتخب کنفرانس احزاب (COP28) در جریان جلسه گفتگوی سطح بالا پیرامون سیستمهای خنککننده پایدار که در چارچوب فعالیتهای چهاردهمین نشست وزیران گروه ۲۰ در مورد انتقال در بخش انرژی در ایالت گوا، جمهوری هند برگزار شد، این سخنان را ایراد کرد.
الجابر از همه کشورها خواست تا به تعهد جهانی خنککننده بپیوندند، مشارکتی بین برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد و ریاست COP28 که در اوایل سال جاری اعلام شد.
دکتر سلطان احمد الجابر از تلاشهای دن یورگنسن، وزیر همکاری توسعه و سیاست جهانی آب و هوای دانمارک، و دکتر جیتندرا سینگ، وزیر علوم و فناوری هند، به دلیل تعهد آنها به رهبری تلاشهای کاری در موضوع سرمایش، قدردانی کرد و از همه کشورها خواست تا متحد شده و به تعهد خنککننده بپیوندند.
ابتکار Global Cooling Pledge با آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر (IRENA) و سازمان بینالمللی انرژی پایدار برای همه (SEforAll) با هدف تامین سرمایش و در دسترس قرار دادن آن برای جوامعی که در برابر پیامدهای تغییرات اقلیمی آسیبپذیرتر هستند، به ویژه در کشورهای جنوب، کشورهای جزیرهای کوچک، کشورهای در حال توسعه، کشورهای جزیرهای و کشورهای توسعهیافته از مواد غذایی، حفاظت از آنها از مواد غذایی بسیار آسیبپذیر همکاری نزدیکی دارد.
در اوایل ماه جولای، رئیس منصوب شده کنفرانس کاپ۲۸ طرفها، طرح اجلاس را اعلام کرد که به ارزیابی جهانی پیشرفت در اجرای اهداف توافق پاریس از طریق چهار ستون پاسخ میدهد:
۱. تسریع در تحقق یک انتقال منطقی، عملی و عادلانه در بخش انرژی.
۲. توسعه مکانیسمهای مالی آب و هوا.
۳. تمرکز بر حفظ مردم، زندگی و معیشت آنها.
این ابتکار مشوقهایی را برای دولتها و همه ذینفعان فراهم میکند تا بر روی ارائه خنککننده پایدار در پنج حوزه کار کنند.
دکتر سلطان الجابر در سخنرانی خود بر تعهد خود به حمایت از تعهد جهانی خنککننده تاکید کرد و گفت: «اگر طبق معمول به تجارت سنتی بسنده کنیم، نمیتوانیم دامنه خنککننده را گسترش دهیم. بدون سیاستهای نظارتی مؤثر، سطح انتشار گازهای گلخانهای در این بخش بین ۷ تا ۱۰ درصد افزایش مییابد. بهترین راه حل برای این چالش، انتقال انرژی سازگار با محیط زیست و انتقال انرژی به سیستمهای خنککننده است.»
وی افزود: با همکاری، مشارکت و تلاش مضاعف، میتوانیم چالش سرمایش را بدون اینکه با تلاشها برای دستیابی به یک گذار منطقی، عملی، مسئولانه و عادلانه در بخش انرژی مغایرت داشته باشیم، آن را به فرصتی در حهت تامین سرمایش برای کسانی که به آن نیاز دارند تبدیل کنیم.
الجابر با اشاره به اینکه بحران سرمایش در کشورهایی که بیشترین آسیب را در برابر پیامدهای تغییرات آب و هوایی دارند، گفت: غذا و دارو به سرمایش بستگی دارد و این موضوع مهمی است که در قلب تلاشها برای کاهش و سازگاری با پیامدهای تغییرات اقلیمی قرار دارد. سرمایش نیز موضوعی است که به عدالت آب و هوایی مرتبط است، زیرا اثرات ناشی از گرمازدگی کمتر از خانوادهها در ارتباط است.
وی افزود: «جهان در حال گرمتر شدن است، بنابراین سرمایش پایدار عاملی حیاتی در کاهش انتشار گازهای گلخانهای، محافظت در برابر استرس گرمایی، افزایش بهرهوری، کاهش ضایعات مواد غذایی و افزایش دسترسی به مراقبتهای بهداشتی خواهد بود.»
وی در پایان سخنان خود گفت: «وعده جهانی سرمایش، فرصتی استثنایی را برای ما فراهم میکند تا به طور جمعی به چالش سرمایش پاسخ دهیم، به ویژه که هدف این تعهد بهبود بهرهوری انرژی و گسترش دامنه سرمایش پایدار است و با پیوستن بیش از ۲۰ کشور به آن تا کنون، از جمله هند و دانمارک، شتاب بیشتری هم به دست آورده است.