کنفرانس COP28؛ امارات یک مدل مسئول و پایدار برای تحول در بخش انرژی ایجاد میکند
امارات متحده عربی یک مدل منحصربهفرد برای تحول عملی مسئولانه و پایدار در بخش انرژی ایجاد کرده و ابتکارات و استراتژیهای بسیاری را در حمایت از دستیابی به اهداف خود برای رسیدن به بیطرفی آب و هوا تا سال ۲۰۵۰ راهاندازی کرده است.
در سال ۲۰۱۷، امارات متحده عربی استراتژی انرژی ۲۰۵۰ خود را راهاندازی کرد، که به عنوان اولین طرح انرژی واحد در این کشور، بین جنبههای تولید و مصرف، تعهدات جهانی زیستمحیطی تعادل برقرار کرده و محیط اقتصادی حامی رشد در همه بخشها را تضمین میکند.
این استراتژی اخیراً به عنوان بخشی از اولین پروژه بازنگری خود با همکاری همه شرکای استراتژیک، با هدف دستیابی به بیطرفی آب و هوا و امنیت انرژی، به شیوهای مقرون بهصرفه و پایدار اعلام شد، که علاوه بر استراتژی ملی هیدروژن، که نشاندهنده یک راهبرد طولانی مدت است، برنامهای برای تبدیل امارات متحده عربی به تولیدکننده پیشرو هیدروژن کمکربن نیز محسوب میشود.
این استراتژی یک برنامه ملی برای دستیابی به تعادل بین تامین نیازهای انرژی و تضمین پایداری منابع طبیعی برای نسلهای آینده است.
در این استراتژی، امارات متحده عربی با سرمایهگذاری بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد درهم تا سال ۲۰۳۰ برای اطمینان از برآورده شدن تقاضای انرژی و تداوم رشد اقتصاد کشور، هدف خود را تضمین تعادل بین نیازهای اقتصادی و اهداف زیستمحیطی عنوان کرده است.
این استراتژی همچنین با هدف افزایش بهرهوری مصرف انرژی فردی و سازمانی و بهبود نرخ بهرهوری انرژی به گونهای است که انتشار کربن را کاهش میدهد و پایداری زیستمحیطی را بهبود میبخشد، بنابراین به دستیابی به صرفهجویی مالی معادل ۱۰۰ میلیارد درهم تا سال ۲۰۳۰ و ایجاد ۵۰ هزار از مشاغل سبز جدید تا همان سال کمک می کند.
استراتژی انرژی از هدف دستیابی به نرخ انتشار شبکه ۰.۲۷ کیلوگرم دیاکسید کربن/کیلووات ساعت تا سال ۲۰۳۰ پشتیبانی میکند که کمتر از میانگین جهانی فعلی است و تضمین میکند که تا سال ۲۰۵۰ از اهداف بیطرفی آب و هوا در بخش انرژی و آب حمایت شود، در حالی که این امر به این میزان افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر به ۳ درصد تا سال ۲۰۳۰ کمک خواهد کرد، تا اطمینان حاصل شود که در مسیر کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی قرار داریم و هدف این است که سهم ظرفیت انرژی پاک نصب شده در کل انرژی را تا ۳۰ درصد تا سال ۲۰۳۰ افزایش دهیم.
طرح ملی هیدروژن نشاندهنده یک برنامه بلندمدت برای تبدیل امارات متحده عربی در بین کشورهای پیشرو در تولید هیدروژن در سال ۲۰۳۱ و ابزاری تعیینکننده است که به بیطرفی آب و هوایی تا سال ۲۰۵۰ مطابق با الزامات توافقنامه پاریس و بهبود موقعیت امارات متحده عربی به عنوان یک تولیدکننده و صادرکننده جهانی انرژی پاک و کمک به افزایش قابلیتهای تولید محلی و تسریع اقتصاد جهانی هیدروژن کمک میکند.
محورهای اصلی استراتژی هیدروژن بر تقویت جایگاه امارات متحده عربی به عنوان تولیدکننده و صادرکننده جهانی انرژی پاک، رشد اقتصادی، ایجاد هزاران شغل تا سال ۲۰۵۰ و کاهش انتشار گازهای گلخانهای در بخشهای پر انتشار تا ۲۵ درصد تا سال ۲۰۳۱ متمرکز است.
در زمینه مرتبط، پروژه نیروگاههای هستهای صلحآمیز برکه یک ستون اساسی در تلاشهای کشور برای دستیابی به بیطرفی آب و هوایی تا سال ۲۰۵۰ است، زیرا این کشور در پنج سال گذشته بیش از هر کشور دیگری به سرانه برق پاک اضافه کرده است. درصدی از آن از انرژی هستهای تولید میشد که آن را به مقصد ایدهآل برای میزبانی اجلاس انرژی هستهای برای بیطرفی آب و هوا که در چارچوب فعالیتهای COP28 برگزار شد، تبدیل کرد.
توسعه نیروگاهای هستهای برکه گام بزرگی در گذار امارات متحده عربی به منابع انرژی پاک است، زیرا این نیروگاه یکی از بزرگترین نیروگاههای هستهای در جهان و بزرگترین منبع واحد برق بدون کربن در منطقه است. برق فراوان و پاک تولید شده توسط نیروگاههای برکه، علاوه بر دانش تجربه و فناوری بهدستآمده، از توسعه ایستگاهها، نوآوری در فناوریهای پیشرفته انرژی هستهای و توسعه راکتورهای مینی مدولار نیز پشتیبانی میکند.
امارات اولین کشور در منطقه عربی است که نیروگاه هستهای را راهاندازی میکند و هدف آن این است که انرژی هستهای ۲۵ درصد انرژی پاک این کشور را به عنوان بخشی از تلاشهای امارات برای دستیابی به اهداف خود در مورد بیطرفی آب و هوا برای سال ۲۰۵۰ تامین کند.
بهرهبرداری از چهار ایستگاه در برکه بیش از ۲۲ میلیون تن از انتشار کربن را کاهش میدهد که معادل حذف سالانه ۴.۸ میلیون خودرو از جاده است.
علاوه بر این، در طول حدود ۱۷ سال، پروژههای شرکت انرژی آینده ابوظبی «مصدر» نقش فعالی در مقابله با اثرات تغییرات آب و هوایی ایفا کرد و جایگاه خود را به عنوان یک شرکت پیشرو در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و ساختمان تثبیت کرد. جوامع پایدار سرمایهگذاریهای آن در انرژیهای پاک و توسعه پایدار شهری کمک مثبتی به تسریع روند توسعه پایدار در جهت دستیابی به هدف دستیابی به بیطرفی آب و هوا کرد.
سبد پروژههای مصدر بیش از ۲۰ گیگاوات در ۴۰ کشور جهان در شش قاره توزیع شده که با ارزش کل بیش از ۱۱۰ میلیارد درهم تولید میکند و این پروژهها به کاهش انتشار بیش از ۳۰ میلیون تن دیاکسید کربن در سال برای تامین ۵.۲۵ میلیون تن دیاکسیدکربن کافی است. یک میلیون خانه برق خواهد داشت و معادل حذف ۶.۵ میلیون خودرو از جادههاست.
مصدر اهداف بلندپروازانه ای را برای تحکیم موقعیت خود به عنوان یک شرکت جهانی پیشرو در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و هیدروژن سبز اتخاذ میکند و قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ مجموعه پروژههایی با ظرفیت تولید بیش از ۱۰۰ گیگاوات و تولید یک میلیون تن چ هیدروژن سالانه سبز تا همان سال داشته باشد.
یک روز در کنفرانس COP28 طرفها به موضوع «انتقال بخش انرژی» اختصاص یافت و شامل گروهی از رویدادهای سطح بالا بود که منعکسکننده تلاشهای اقدام اقلیمی امارات متحده عربی و طرفهای مربوطه در بخش انرژی، در راستای ابتکارات بلندپروازانه شتابدهنده جهانی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای است.